Gündem
18 Oca 2019 12:05 Son Güncelleme: 18 Oca 2019 17:09

Mansur Yavaş'tan bomba itiraf: “AK Parti’den aday olmam için, aracılar geldi”

CHP ve Millet İttifakı Ankara Adayı Mansur Yavaş, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı.

Yavaş, daha önce söylediği göreve geldiğinde ilk olarak, “Makam araçlarında tasarrufa gideceğim” ifadesini tekrarlarken; “Belediye araçlarında çakar olmayacak. Benim aracım da dahil.. Neticede bizi üstün ve ayrıcalıklı kılan hiçbir şey yok” dedi.  Mansur Yavaş, adaylık sürecini de açıklarken; “Sürecin uzaması tabii ki çeşitli söylemleri de beraberinde getirdi. Benim siyasi kimliğimi herkes biliyor. Ancak daha önce CHP’den aday olduğum için ve sürekli parti değiştiren birisi imajını da vermemek için, İYİ Partiden, aday da olmak istemedim. Ancak zaten bir işbirliği, bir mutabakat var” dedi.

Yavaş, bir soru üzerine, “AK Parti’den bazı aracılar geldi. Ankara adayı olabilmem için. Elbette tüm kesimler tarafından benimsenmek güzel bir şey. Gelen isimler hakkında konuşmak istemiyorum. Ancak az önce de söylediğim gibi sürekli parti değiştiren birisi değilim” ifadelerini kullandı.

ANKETLERE ÇOK GÜVENMEM

Ankara’da kendisini önde gösteren anketler de dahil olmak üzere, kamuoyu yoklaması çalışmaları ile ilgili de konuşan Yavaş; “Tüm ilçe adayları henüz açıklanmadığı için, geniş çaplı bir çalışma yaptırmadık. Ancak ben de basından takip ediyorum. Ben de bu çalışmaları yok sayıyorum. Kesinen galibiyet veya mağlubiyet havasına bürünmek doğru değil.  Anketler, yol gösterici olabilir ama kesin sonuç asla vermez. Ancak şunu da söyleyebilirim ki, 2014 ile sokak kıyaslandığında, lehimizde dönen büyük bir fark var” dedi.

 SURİYELİLERİN EĞİTİLMESİ LAZIM

Mansur Yavaş, Suriyeli sığınmacı konusunda, “Göreve geldiğimizde şunu yapmamız lazım; bu kişilerin çocuklarına eğitim vermemiz gerekiyor. Başıboş bırakmak, onların kriminal suçlara bulaşmasının önünü açıyor. Onlar kendi ülkelerine dönene kadar, bunu yapmalıyız. Ayrıca tabelalardan başlayacağız. Muhakkak Türkçe tabelalar olacak. Türkçe ve Arapça olsun ama muhakkak Türkçe olacak” dedi.

ANKAPARK’A BİRİLERİ KAYNAK AKTARACAK

Mansur Yavaş, Melih Gökçek’in projesi olan ve birçok kereler ihalesi iptal olan Ankapark ile ilgili, “Zaten orası kiraya verildi. Ancak anladığım kadarı ile oraya birileri kaynak aktaracak. Bunu duydum. Özel firmaya verilmesine rağmen, kaynak aktarılıp 15 gün bedava bakın çalışıyor diyerek, insanların gözünü boyayacak. Ancak ben işletmecinin seçim bittikten sonra devam edip, etmeyeceği konusunda şüphelerim var. Neticede ihaleye giren firma, dinozorları da getiren firma. Keşke ölü yatırım olmasaydı. Milletin parası neticede” dedi.