Gündem
02 Nis 2024 08:10 Son Güncelleme: 02 Nis 2024 08:11

Mansur Yavaş’tan belediye başkanlarına teklif! 'Reddedenler siyasetin çöplüğüne gitti…'

Yüzde 60'lık oy oranıyla yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, “El ele tutuşalım ve Ankara'nın tamamına birlikte hizmet edelim' diye teklif götüreceğim. Bu teklifi reddedenler şu anda siyasetin çöplüğüne gitti, hemen hemen hepsi gitti” ifadelerini kullandı.

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri'ni geride bıraktı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 37.77'lik oy oranıyla Türkiye genelinde birinci parti olurken, çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediyesini de kazandı.

CHP'nin Ankara'da yeniden aday gösterdiği Mansur Yavaş, rakibi Turgut Altınok'a ciddi bir oy farkı attı. Yüzde 60 oy oranına ulaşan Yavaş, yeniden ABB Başkanı seçildi.

Seçimin ardından Büyük Ankara Toptancı Hali'nde düzenlenen iftar yemeğinde esnafla bir araya gelen Yavaş, tüm yurttaşlara teşekkür etti.

"Bir seçim geçirdik ama maalesef her zamanki gibi son iki güne girerken hizmetleriyle veya vaatleriyle konuşamayanlar çirkin pankartlarla konuşmaya çalıştılar. Ama seçim sonucu gösteriyor ki bunların hiçbir faydası yok ve zaten vatandaşımız da buna tepki gösteriyor. Sonuç olarak Ankara halkı, 5 yıllık hizmetimizin karşılığını onayladı" diyen Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Seçilen 8 belediye başkanı ve bir bağımsız belediye başkanına mecliste sayımız çok olsa da, 'Gelin, uzattığımız eli tutun, sizin kazandığınız belediyelerden halk bize az oy vermiş olabilir ama sonuç itibarıyla onların derdini hep beraber çözelim, hiç problem değil. El ele tutuşalım ve Ankara'nın tamamına birlikte hizmet edelim' diye teklif götüreceğim. Bu teklifi reddedenler şu anda siyasetin çöplüğüne gitti, hemen hemen hepsi gitti. Şimdi seçilen belediye başkanları inşallah aynı hatayı yapmazlar, elimizden tutarlar, 16 belediye başkanıyla Ankara'ya gerektiği gibi birlikte hizmet etme şansını buluruz."