Politika
03 Mayıs 2023 16:15 Son Güncelleme: 03 Mayıs 2023 16:22

Mansur Yavaş'tan AKP'li Alpay Özalan'a: Kasları beyninden fazla gelişmiş troll milletvekili!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, bir videosunu montajlayan AKP’li Alpay Özalan’a “Kasları beyninden fazla gelişmiş troll milletvekili” diyerek tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, İHA ve SİHA'larla ilgili sözlerini keserek paylaşan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'a, "Kasları beyninden fazla gelişmiş troll milletvekili" dedi.

Yavaş, Bursa'da düzenledikleri mitingde konuştu. Özalan'ın kendisinin sözlerini çarpıtmasına gönderme yapan Yavaş, "Kasları beyninden fazla gelişmiş troll bir lilletvekili var. Trollük yapacağım diye uğraşıyor. Benim sözlerimi kesmiş. Dedim ki, 'asıl gündem seçim ve geçim'. 14'ünden sonra İHA'lar, SİHA'lar tekrar görev alanına dönecek. Ama siz işsizlikle enflasyonla baş başa kalacaksınız. Gerçek gündem budur" ifadesini kullandı.

Yavaş, şunları söyledi:

"3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nızı kutluyorum. Yine Bursa’nın fakir bir mahallesinde doğup, ailesinin bük emeklerle okutup, Ankara’ya gönderdiği, menfur bir cinayete Sinan Ateş’i de saygıyla anıyorum. Umuyorum ki, başta Kılıçdaroğlu ve Akşener olmak üzere diğer 4 genel başkanın hepsinin verdiği söz şudur. Bu cinayetin faillerinin yakalanıp tamamının cezalarını çekmeleridir.

"İki ayda bir bakan değiştiriyorsunuz hiçbirisi çare etmiyor"

Adalet anlayışımız maalesef, üstünlerin hukuku haline geldi. İnşallah hep beraber, 'hak, hukuk, adalet' diyoruz.

Yabancılara ev satıldığı için ev fiyatları artmış, fiyatlar indirilemiyor. İki ayda bir bakan değiştiriyorsunuz hiçbirisi çare etmiyor.

Anketler yükseldikçe sesler yükselmeye başladı. Bir sürü iftira, Ankara’da yaşadık gördük. Bir tane bakan, seçim güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen, '14 Mayıs’ta AK Parti kaybederse, bu Türkiye’ye vurulmuş bir darbedir' dedi.

Ömer Çelik de şunu söyledi: Muhalefetin tek amacı var Erdoğan’ı yenmek. Ee evet, o yüzden seçime girdik. Yapamadıklarınızı yapmak için iktidara talibiz. Bundan daha doğal bir şey var mı? Seçime herkes girebilir ama kazanmaları yasak.

Bu kadar seçimi ilk turda kazanması büyük ihtimal olan bir topluluğa şunu söylüyorlar; 'Biz iftira atalım onlar kendilerini savunsun'.

16 milyar parayı ANKA Park gibi ucube bir projeye gömdüler. Ankara’ya girişte kapılar var, ne işe yaradığı belli değil, 235 milyon lira. Ankara’nın asli sorunları dururken, oralara para yatırdılar.

İşin acı tarafı şu, bunlar muhafazakâr kitleye, ‘çalıyor ama çalışıyor’u kabul ettiler. Maalesef bu mazur görülür hale geldi. İnancımıza göre af olmayacak tek günah kul hakkı değil midir?

Maalesef dini siyasete alet edince, insanların gözü kör oluyor. Aynı bakan, adı yolsuzlukla anılmış birisini, şampanyayı devirmiş, gözler bayılmış, tek kelime ettiğini duydunuz mu ona. Aynı kelimeye başka partiden biri deseydi Allah bilir başına ne gelirdi.

İlk ay 50 milyon lira açık verecekleri belediyeden, geçmiş dönemin borcunu faiziyle ödedik. Bitmedi. Uluslararası şeffaflık ödülünü de aldık. Dünya Başkent Belediyeleri Ödülü’nü bize verdiler. Şimdi de üç koyunu güdemezler diyorlar. Demek ki üç koyun güdemezler diye bir şey yok.

"10 parmaklarında 10 çamur, sağa sola sürüyorlar"

Son ayda yapılan bütün iyileştirmelere rağmen düzelen hiçbir şey yok. Dolarda çift taraflı kur. Bunlar konuşulmasın diye, 'PKK PKK PKK'. AK Parti’ye gönül vermiş fanatiklerde de bir şey var. Bir şey söylüyorsun, 'Sus lan FETÖ’cü' diyor.

Esad’la zamanında görüşülseydi de ülkemize bu kadar mülteci gelmeseydi iyi değil miydi?

10 parmaklarında 10 çamur, sağa sola sürüyorlar. İktidar çaresiz kaldığı zaman hep bu tür durumlara başvuruyor. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istemediği zaman iftira, iftira, iftira."