Gündem
07 Ara 2021 11:29 Son Güncelleme: 07 Ara 2021 11:37

Mansur Yavaş’ın CHP’nin Mersin mitingine neden katılmadığı ortaya çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz cumartesi Mersin'de düzenlediği mitinge katılmama sebebi ortaya çıktı.

CHP’nin Cumartesi günü yapılan Mersin mitinginde gözler İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aradı. İki ismin mitingde yer almamasıyla ilgili iddialara ilk yanıt CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan geldi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Torun, hiçbir belediye başkanını davet etmediklerini belirterek "Belediye başkanlarımızdan bazıları aradı ve gelmek istediklerini söyledi. Ben de Genel Başkanımızı aradım ve durumu ilettim. Sayın Genel Başkanımız, ‘Eğer o gün işleri yoksa ve gelmek istiyorlarsa burası kendi mitingleri zaten sormalarına gerek yok; ama programı ve önceden planlı etkinliği olanın da gelmesine gerek yok’ dedi. Ben de arayana bu mesajı ilettim. Dileyen geldi, kimseyi davet söz konusu değildi ki” dedi.

MANSUR YAVAŞ: KENDİ MİTİNGİME DAVETLE Mİ GİDECEĞİM?

Sarıkaya, aynı soruyu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a da yöneltti. Yavaş'ın yanıtı da farklı olmadı: “Ben CHP adayı olarak seçilmiş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyım, kendi mitingime davetle mi gideceğim?”

Mitingin yapıldığı tarihin Dünya Engelliler Haftası'nın ilk günleri olduğunu, üç ay öncesinden bu güne özgü etkinlikler hazırlandığını belirten Yavaş, genel merkezin "Eğer önceden planlı etkinlikleriniz varsa iptal etmeyin" mesajı üzerine etkinliğe katılmaya karar verdiğini söyledi.

İMAMOĞLU DA SEMPOZYUMDAYDI

4-5 Aralık 2021'de İstanbul'daysa büyükşehir belediyesi Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran Sempozyumu’ düzenledi. İmamoğlu, bu sempozyumun açılış konuşmasını yaptı.