Politika
11 Eyl 2022 14:48 Son Güncelleme: 11 Eyl 2022 14:51

Mansur Yavaş’ın ‘adaylığı’ üzerine çarpıcı yorum! ‘Pozisyonu çok net…’

Sedat Bozkurt, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olup olmayacağına ilişkin kanaatini açıkladı. Bozkurt, "Yavaş’ın pozisyonu çok net" dedi.

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında Altılı Masa'nın adayına ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. "Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına kim çıkacak?" sorusuna yanıt arayan Bozkurt, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olacağı iddialarına da açıklık getirdi.

Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı'nı karıştırmamak gerektiğinin altını çizen Bozkurt, "Cumhur İttifakı'nda sonuçta kararları 2 kişi alıyor ve uygulanıyor, yanlış bile olsa kimse itiraz etmiyor" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KESİN ADAY OLARAK GÖSTERİLMESİ RAHATSIZLIĞA NEDEN OLDU"

CHP’lilerin Kemal Kılıçdaroğlu’nu kesin aday hatta cumhurbaşkanı olarak ilan etmelerinin tartışmalara yol açtığını belirten Bozkurt, "CHP’nin muhtelif sorunları çözeceğine ilişkin yaptığı vaadlerde 'ben' demesi, masada sıkıntı yarattı. Çünkü adayın CHP tarafından değil masa tarafından ilan edilmesi ve 'bize' vurgu yapılması konusunda mutabık kalınmıştı. Burada biraz CHP’nin diğer partilere 'kardeş' muamelesi yaptığı hissi rahatsızlık yarattı ve masada her parti kendi gücünü bir tür tahkim etmek için çıkış yaptı. Bu semptomlar böyle geniş ve farklı kimlikli masalar için normal ve bunlardan çok yaşanacak, seçime kadar, seçim süreci ve sonrasında. Bu tartışmalar daha sonra yaşanma ihtimali olan tartışmaların nasıl aşılacağı konusunda da yol gösterici oluyor. Masa mekaniği olgunlaşıyor. Bu mesele masada sorun çıkarmayacaktır" tespitini yaptı.

MANSUR YAVAŞ ADAY OLACAK MI?

ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun zaman zaman adaylık için isminin öne çıkmasına değinen Bozkurt, "Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üzerinden de bolca spekülasyon yapılıyor. Yavaş’ın Kılıçdaroğlu ya da Akşener başta olmak üzere masanın iradesinin dışında bir girişimin içinde yer alacağına ya da buralarda bir rol alacağına ihtimal vermiyorum. Hakkında yapılan yorumlara ve ileri sürülen iddialara yanıt vermemesi bu söylentilerin doğru olduğuna işaret etmez. Yavaş günlük polemiklere girmeyi, haber olmayı, ekranda olmayı sevmiyor. Yavaş’a mikrofon uzatıldığı zaman yapacağı açıklama noktasına virgülüne budur. Yani Mansur Yavaş’ın pozisyonu çok net. Ekrem İmamoğlu’nun durumunun da bundan farklı olmayacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.