Politika
22 Ağu 2022 14:54 Son Güncelleme: 22 Ağu 2022 14:57

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili ‘adaylık’ kulisi! ‘Kılıçdaroğlu sürprizleri seven birisi…’

Bekir Ağırdır, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun artık cumhurbaşkanlığı seçimi için aday adayı listesinde olmadığını söyledi.

Uzun yıllar KONDA çatısı altında kamuoyu araştırmaları yürüten T24 yazarı Bekir Ağırdır, konuya ilişkin 'Sayıların Dili' programında gazeteci Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var" şeklindeki ifadesine değinen Ağırdır, şunları kaydetti:

"Son iki yıldır neredeyse yapılan bütün anketler Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu diye başlandı. Kasım 2021'den itibaren Kemal Bey'in yavaş yavaş vitesi artırması, siyaset biçiminde kendince kendi adaylığını istiyormuş gibi görüntü veren hamleleriyle o da listeye girdi. Bu isimlerin etrafında bu tartışmaların olması normal.

Benim kanaatim odur ki, artık Mansur Bey ve Ekrem Bey, aday adayı listesinde yoklar. Mansur Bey daha önce sahneden çekildi, her ne kadar anketlerde görünüyor olsa da...

'KEMAL BEY'LE VE GENEL MERKEZ'LE BİR KARARA VARMIŞ GÖRÜNÜYORLAR'

CHP Genel Merkezi'yle Mansur Bey'in ya da Ekrem Bey'in ilişkilerine baktığımızda, her ikisinin de kamuoyuna yansıyan faaliyetlerine, iletişim dillerine, kampanyalarına baktığımızda artık Kemal Bey'le ve parti genel merkeziyle bir karara verilmiş görünüyorlar.

'ARTIK GEÇERLİ OLDUĞUNU SANMIYORUM'

O nedenle bence Ekrem Bey de, Mansur Bey de aday listesinde yoktur. Buğra Bey'in sözü birtakım anketlere dayanıyor. Yanlış olmayabilir, ama artık geçerli olduğunu sanmıyorum."

'KEMAL BEY, EKMELEDDİN İHSANOĞLU GİBİ BİR İSİM GETİRİRSE ALTILI MASADA BAZI LİDERLER VETO HAKKINI KULLANIR'

Ağırdır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürprizleri seven bir lider olduğunu söyledi.

"Liderliğinden bu yana 11 kere sandığa gittik. Bunların ikisi referandumdu. Diğerlerinde yerel seçimleri olsun, milletvekilliği aday listeleri olsun. İki cumhurbaşkanlığı seçiminde de birinde Ekmeleddin İhsanoğlu, biri Muharrem İnce gibi sürprizlere açık bir tarafı var" diyen Ağırdır, şunları kaydetti:

"Altılı masadaki diğer beş lider açısından bakıldığı zaman... Benim kanaatim odur ki, beşi de Kemal Bey'in masaya aday adayı getirme yetkisini kabul etmiş durumdalar. Kendilerince kanaatleri de olabilir, kaygıları da olabilir. Onun için birtakım mesajları kamuoyu üzerinden birbirlerine veriyor olabilirler. Kemal Bey, Ekmeleddin İhsanoğlu gibi kamuoyunun bilmediği bir ismi getirirse bu beş isimden bazıları veto hakkını kullanır. Şunu anlıyoruz ki, Kemal Bey kendi ismini getirse de veya bu iki belediye başkanından birinin ismini getirse de 'evet' diyeceklerini anlıyorum ben."