Gündem
20 Şub 2014 00:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Mansur Yavaş sadece atıyor, tutarsa tuttu tutmazsa...

Tarafsız Bölge programına katılan Melih Gökçek, siyaset konuşmayacağım dediği programda söylemediğini bırakmadı.

Ahmet Hakan CNN Türk'teki programında, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ve Habertürk Ankara Temsilcisi Erdal Şen ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ağırladı.

''Siyasi konulara seçimden sonra gireriz' diyen Gökçek,  ''Çünkü ben şimdi belediye başkan adayıyım. Belediye başkanlığı ile ilgili konuları anlatalım. Siyasi işlere boğduk mu, bizim projeler de güme gider, bana soracağınız belediye ile ilgili konular da güme gider. Güme gitmesin. Seçimden sonra yaparız'' dedi.

Yerel seçimin, genel seçim havasına döndüğünü düşündüğünü belirten Gökçek, ''5. dönem için bir numaralı projelerimizden biri “Ankapark Projesi”. Önce 5 milyon, sonra 10 milyona kadar ziyaretçi beklediğimiz bir proje. Birçok park çeşidini bir araya getiren, dünyanın en büyük dinazorunu da içinde bulunduracak büyük bir proje'' şeklinde konuştu.

Çok eleştiri alan Ankara’daki giriş kapılarına da değinen Gökçek, ''Ankara’da belli bazı temalar işlenmeli. Turizm gelişirse Ankara’da gelenleri gezdirebileceğimiz yerler olur. Ankara’daki 5 kapı bence çok estetik. Ben ağzımla kuş tutsam bunu beğenmeyecek olan bir “Mimarlar Odası” var'' dedi.

Ankara’da yapılacak saatlerin ve kapıların maliyetinin toplam 31 milyon TL olduğunu söyleyen Gökçek, ''Önümüzdeki dönem temalı saatleri de bunlara ekleyecğiz. Saat başı seymenler çıkıp, oynayacaklar. Saatleri araştırma yapıp çizdirdik. Tek tek mimar ismi veremem. Belediyedeki bir grup arkadaşımızla en güzellerini seçtik'' ifadelerine yer verdi.  İşte Gökçek'in açıklamalarından satır başları:

* Açık gezi araçları yaptık. Bunlarla turlar yapacak insanlar. Turist otobüsleri yeni yapılacak saatleri de gezdirecek ve insanlar o saatlerin önünde fotoğraf çektirecek.

* 8 park açtık. Mogan, Mavi Göl, 50. Yıl, Altın Park, Gençlik Parkı, Dikmen Vadisi parklarımızdan bazıları. Yapabileceğimizin dik alasını yapmışız. 9. olan Ankapark ve Kuzey Ankara Park da yolda.

 * Mansur Yavaş, 343 trilyonluk indirimi nasıl ve nereden yapacak. Sadece lafı atıyor. Tutarsa tuttu, tutmazsa tutmadı. Karşılıklı tartışabiliriz.

* CHP’de acaip bir atma kültürü var.

* CHP’lilerde yıkmak vardır. Onlar yıkmak için geliyorlar.

* 333 metre yükseklikte bir kule yapacağız. Ama mütehahit üstlenip yapacak bunu. Projeler üstlenilmiyorsa bu benim suçum olabilir mi?


Sosyal medyadaki Gökçek

* Twitter’ı kendim kullanıyorum. Ben herkesi twitter kullanmaya teşvik ediyorum.

* CHP adayının kendi kendini yalanlayan ifadeleri var. Bir taraftan twitterdan “affetmiyorum” diye bana yükleniyor, diğer taraftan kendi dava açıyor.

* 1600 dava açtım. Özür dileyenleri affediyorum ama diğerlerini değil. Günde 5 dakika geçirmiyorum twitterda. Beni en çok “Unfollow” yapanlar beni takip ediyorum.

* Sosyal medyada 1 milyon 400 bin takipçim var.


Ethem Sarısülük olayı

*  “Değerli Türk Polisi Ankara sizinle gurur duyuyor” parkartını ben astırmadım. Ama o sözü de Türk polisi haketmiştir.

* Benim personel bu pankartı asmak istedi. Asın dedim, memnuniyetle… Böyle bir teklifte bulundular. Türk polisiyle iftihar ediyorum. Ama ben oraya asın demedim. Böyle bir talimat vermedim. Bu bizim lokalin içinde polisin bulunduğu yere asılacaktı…

* Polislerimle şeref duyuyorum. Polislerim için söylediğim sözün yüzde yüz arkasındayım.

* Ölüm hadisesinin nasıl cereyan ettiğini birlikte gördük. Polis linç edilmek istendi. Linçten kurtulmak için kaçıyor. Kaçarken taş atıyorlar. Taş eline çarpıyor ve çarptığı anda silah çocuğu öldürüyor.

* Yani şunu söylemek istiyorum. O polis tutup da bilinçli olarak ateş etmiş değil. Bir cinayet işlemiş değil. Bakın çocuğa acıyoruz. Ailesine acıyoruz. Bu ayrı bir konu. Ama buradaki polisin kendini kurtarmak için yapmış olduğu bir davranış. Sen bu polisi suçlayamazsın ki bu manada. Bir başka yerde dövme hadisesi var. Bak onu tasvip etmiyorum, savunmuyorum da.

* Ben bütün samimiyetimle söylüyorum, ben astırmadım. Ama içindeki muhtevasına imzamı 1 milyon defa atarım. Ama astırmadım… Atırsam da astırdım derim, niye çekineyim.