Gündem
19 Mar 2019 11:37 Son Güncelleme: 19 Mar 2019 12:07

Mansur Yavaş hakkında soruşturma açıldı!

Seçime 12 gün kala Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş'a "Suçu yetkili makamlara bildirmemek" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber kanalı, İyi Parti ve CHP'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında "müstehcen görüntü bulundurmak" ve "suçu yetkiliye bildirmemek" suçlamasıyla soruşturma açıldığını duyurdu.

Mansur Yavaş hakkında 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin'in şikâyeti üzerine 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' iddiasıyla seçime sayılı günler kala iddianame düzenlenmişti. İddianame, Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. 

Mansur Yavaş, Kesgin'in "çocuk istismarına yönelik belge bulundurduğunu" açıklamıştı.

A Haber'den İlter Yeşiltaş, soruşturmayı şöyle anlattı:

"Necmettin Kesgin'e ait olduğu iddia edilen bilgisayarda çocuk istismarına ilişkin görüntüler olduğu iddia edilmişti. Kesgin'in o bilgisayarın ve görüntülerin kendine ait olmadığını iddia etmişti. O bilgisayarın Mansur Yavaş'ın elinde olduğunu iddia etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 'müstehcen görüntü bulundurmak'tan soruşturma başlattı."

Kesgin'in 'çocuk istismarı' davası bugün
Öte yandan Necmettin Kesgin bugün hâkim karşısına çıkıyor. Kesgin’in “Çocuk istismarına yönelik belge bulundurma” suçundan yargılanacağı öğrenildi.
 
Bugün Ankara 22. Asliye Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşmasına milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çocuk istismarına yönelik belge bulundurulmasına yönelik bu davaya müdahil olup olmayacağı hakkında ise bir açıklama yapılmadı.