Gündem
06 Şub 2024 12:49 Son Güncelleme: 06 Şub 2024 12:58

Manken Melisa Aydınalp'in yarı çıplak protestosuna 'hayasız' kararı! Cezası belli oldu

İstanbul'un Bağdat Caddesi'nde yarı çıplak vaziyette protesto yaparak Türkiye'nin gündemine yerleşen manken Melisa Aydınalp hakkında, “Hayasızca hareketlerde bulunma” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul'un Bağdat Caddesi'nde her gün yarı çıplak vaziyette yürüyüşe çıkarak Türkiye'nin gündemine oturan sosyal medya fenomeni ve manken Melisa Aydınalp'in sokakta "Memelere özgürlük" pankartıyla yürüdüğü gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Kadıköy Bağdat Caddesinde pankartlı protesto yapan şüpheli Melisa Yaren Aydınalp'in "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan 1 yıla kadar hapsi talep edildi.

Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre; Kadınlara şiddet gösterilip öldürülmelerine dikkat çekmek amacıyla 'Özgürlük Yürüyüşü' adı altında her gün Kadıköy sokaklarında yarı çıplak gezen manken Melisa Aydınalp, "Memelere özgürlük" yazılı pankartını alıp sokaklara çıkmış, Kadıköy'de pankartla yürüyüp protesto yaptığı anları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Birçok kişinin tepkisini çeken manken hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

PANKARTI TEPKİ ÇEKTİ
Savcılık hazırladığı iddianamede, Melisa Yaren Aydınalp'in 10 Aralık Pazar günü Bağdat Caddesinde uygunsuz kıyafet ile kamuya açık alanda elinde 'Memelere özgürlük' pankartı açtığı ve Bağdat caddesinde çekilen video görüntüleri sosyal medyasında paylaştığı, konuyla ilgili alınan ihbar sonucu da soruşturma başlatıldığı açıklandı.

SUÇLAMAYI REDDETTİ
Şüpheli Melisa Yaren Aydınalp ifadesinde protesto hakkını kullandığını, vücudunun mahrem yerlerinin açıkta olmadığı, hayasızca her hangi bir hareketinin bulunmadığı ve suçlamaya kabul etmediğini söyledi.

1 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Melisa Yaren Aydınalp'in 'Hayasızca hareketlerde bulunma' suçundan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.