Spor
23 Kas 2023 23:57 Son Güncelleme: 24 Kas 2023 00:00

Manchester United Devler Ligi'nden atılabilir!

Manchester United taraftarlarının yeni umudu Jim Catcliffe'in kulübü satın alması tahmin edildiğinden daha pahalıya patlayabilir.

Taraftarların güzel günler getirmesini beklediği Jim Ratcliffe yakında Manchester United'ı devralacak. Ancak bu iyi bir şey olmayabilir!

Old Trafford kulübünün yüzde 25 hissesi için yaptığı 1.3 milyar pound'luk anlaşması birkaç gün içinde onaylanacak olan iş insanının zaten sahibi olduğu bir kulüp d aha var.

Sir unvanına sahip Jim Ratcliffe aynı zaman Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice kulübünün de sahip.

Nice, Fransa liginde PSG'nin 1 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor.

Gelecek sezon yeni formatıyla oynanacak Şampiyonlar Ligi'nde Fransa'nın 3 takımı otomatik olarak yer alacak. Bir takımı ise play-off mücadelesi verecek. Premier Lig ise otomatik olarak turnuvaya katılacak 5 takımlık bir kontenjana sahip.

İşte Manchester United için de sıkıntı bu noktada başlıyor. Sir Jim Ratcliffe'in takımı devralması halinde UEFA'nın 'çok kulüplü mülkiyet' kuralları devreye girecek. Bir kişi birden fazla kulübe sahip ise uygulanan bu kural Manchester United'ın başını yakacak gibi görünüyor. Buna göre Radcliffe'in iki takımının aynı sezon Avrupa kupalarında mücadele edebilmesi için bir takım Şampiyonlar Ligi'ndeyken diğer takımın Konferans Ligi'nde yer alması.

Radcliffe'in her iki takımı da Şampiyonlar Ligi vizesi alırsa bu durumda ligi en üstte bitiren takım Şampiyonlar Ligi vizesini alabilirken diğer takımın Avrupa kupalarında mücadele etmesine izin verilmiyor.

An itibariyle Nice kendi liginde 2. sıraa. Manchester United ise 6. sırada. Şu an itibariyle United zaten Devler Ligi potasının dışında. Ancak ilk 5'e girip vize alma şansı var. Şampiyonluk veya 2. olması için zor görünüyor. Bu durumda Nice 2. sıradaki yerini korursa Şampiyonlar Ligi vizesini Fransız takımı alacak, Manchester United ise kupaya katılma hakkını kaybedecek.

İki takımda aynı sırada ligi bitirerek Devler Ligi vizesi almışsa UEFA kulüpler sıralaması baz alınacak. O zaman da Manchester United, Şampiyonlar Ligi'ne giderken Nice bu hakkını kaybedecek.

Aynı durum Avrupa Ligi ve Konferans Ligi içinde geçerli. İki takım aynı kupada bir arada kesinlikle mücadele edemeyecek. Biri mutlak men edilecek.