Medya
22 Tem 2012 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

"MALUM MEDYANIN KOMİK BAŞLIĞI; KILIÇDAROĞLU DÜMENİ SOL'A KIRDI"

Sevgili “sert solcu” Kılıçdaroğlu ve “saz arkadaşları” sizlere tavsiyem bırakın bu “sol ayaklarını” ve gerçeği görün.

Kılıçdaroğlu gerçekten dümeni kırdı mı?

CHP Kurultayı yapılırken gazete manşetlerinde ve açık destek veren “malum medya’nın” televizyon haber başlıklarında şu cümle gözüme çarptı; “Başkan dümeni sola kırdı”!

Sevgili dostlar, bir vatandaş olarak CHP’nin “içeriği güçlü yapıcı” muhalefet yapmasını, eleştirmesini, alternatif ortaya koymasını inanın çok istiyorum. Kaliteli muhalefet her zaman daha kaliteli yönetimlere yol açar. İçi dolu eleştiri, hakkında sorgulananı üst noktalara taşır...

Bu tespitler sonrası gelelim; yön değiştirme, sola sert dümen kırma detayına...

Bu noktada Kılıçdaroğlu ve “sola kıran ekibine” bazı sorular sormak istiyorum;

1- “Kırdık” dediğiniz gün Kemal Derviş’i yani “küresel finansal sistemin adamı” olup 2001 krizinde “Türkiye’yi para karşılığı teslim almaya” gönderilen arkadaşı neden partiye ve siyasete davet ettiniz? Bu mu sizin “sol” anlayışınız! “Küresel-Finansal tetikçilere” teslim mi olmak!

2- Bugüne kadar “Türkiye’deki yerleşik yapıyı” karşınıza almak pahasına vatandaşı korumak adına ne söylediniz, ne yaptınız? TÜSİAD; TOBB; FAİZ LOBİSİ; BANKALAR veya diğer güçlü yerleşikler hakkında “tek cümleniz, tek eyleminiz” var mı?

3- Başbakan defalarca “faiz lobisine ve bu finansal örgütlenmeye yönelik açıklama yaptı, eyleme geçti, geçirdi”! Bakanlar aynı yönde adımlar attılar, en son Zafer Çağlayan “tefecilik yapan bankalar var” dedi, “SOL şeritte hız yapacağız diyen” sizlerden böyle tek bir açıklama geldi mi? Faiz ile ilgili tek bir “çizik atmışlığınız” var mı! Yoksa sizin de “yönetimine karıştığınız” yüksek faizden nemalanan bankanız mı var?

4- Başbakan Erdoğan “IMF’den başlayarak, rating kuruluşları ve içerideki yerli bankalar” dahil olmak üzere “YERLEŞİK YAPI ve uzantılarına” yönelik her adımı attı, geri çekilmedi, gerektiğinde “hedef olmayı” göze aldı! Sizin bugüne kadar “IMF, rating kuruluşları veya Türkiye’yi krize sokmaya çalışanlara” karşı bir tek sözünüz var mı! Bıraktım “söz söylemeyi” siz hala “küresel sistemin adamı Derviş’i çağırmaya” uğraşıyorsunuz, bu mu sol anlayışınız!

5- TÜSİAD sınırı aştığında Erdoğan’dan en sert tepkileri aldı. Sizlerin “TÜSİAD hakkında” hatalarını yüzlerine vuran tek bir “harfiniz” var mı! YOKSA “halka değil bize kaldı” deyip, haksız yere yönetime karıştığınız bankanızdan mı korkunuz var!

6- Türkiye’deki “yerleşik medya düzeni” ile aranız hiç bozuldu mu! Sizi destekleyen “medya baronlarının” vatandaş aleyhine attıkları adımlara hiç “DUR” dediniz mi! Bırakın DUR demeyi, hiçbir medya patronunu eleştirdiniz mi!

7- “Sert, çok sert sola kırdık” diyorsunuz, “iş kazaları olup, onlarca insan öldüğünde-yandığında-toprak altında kaldığında” ağzınızdan tek kelime çıktı mı? Patronlara laf söylemeye korkan “sert sol”! Yerim böyle sol anlayışı!

Sevgili “sert solcu” Kılıçdaroğlu ve “saz arkadaşları” sizlere tavsiyem bırakın bu “sol ayaklarını” ve gerçeği görün. Sizler “solcu-solda-sola kırmış” falan değilsiniz, SİZ düpedüz “yerleşik düzen ve sistem ile” iyi geçinmeyi hedef-amaç edinen “SİSTEMİN ADAMLARISINIZ”! Dönün geçmişe bakın; Türkiye’deki “yerleşik düzen’i rahatsız edecek”, halkı bu adamların zulmünden koruyacak tek bir cümleniz-kelimeniz-harfiniz yok! TUSİAD ile kol kola, “faiz lobisi” ile kanka, işçisini sömüren-ihmal edip ölmesine yol açan ile eski dost, halkı hiçe sayan medya baronları ile can ciğer kuzu sarması... BU MU SOL, bu mu sola kıran CHP!

Sonuç: Bu ülkede “sol” maalesef “yerleşik düzen’in beslemesi”! Hatta “küresel finansal yapının” edindiği evlat! Sol falan yok, sol kılığına girmiş “adamlar “var! Bu noktada “sola kırdık” diyenlere de bir soru; SOL NEDİR, ne anlıyorsunuz, bir anlatıverin...

Not: Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine soruyorum; bu ülke 1980-2004 arasında 5 bin gerçek-tüzel kişiye 1.5 trilyon dolarını “faiz-hırsızlık-yanlış yatırım” gibi başlıklar altında kaptırdı! Bu parayı alanların büyük bölümü şimdi sizin destekçileriniz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz!

Yiğit BULUT / STAR GAZETESİ