Gündem
23 Nis 2023 22:01 Son Güncelleme: 23 Nis 2023 22:16

Maltepe Belediyesi'nin 23 Nisan kutlamasında saldırı paniği

İstanbul Maltepe’de düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında korku dolu anlar yaşandı. Elinde bıçakla sahneye çıkan bir kişi, programa katılan çocuklara dehşeti yaşattı. Bıçaklı şahsa önce zabıta sonra polis müdahalede bulundu.

Maltepe Altayçeşme Mahallesi Kışlalı Caddesi'nde bulunan Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde belediyenin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında korku dolu anlar yaşandı.

ELİNDE BIÇAKLA SAHNEYE ÇIKTI

Elinde bıçak bulunan bir kişi, program için kurulan sahneye çıktı. Zabıta görevlileri şüphelinin inmesini ve elindeki bıçağı bırakmasını istedi.

ZABITAYA SALDIRDI

Ancak elinde bıçak bulunan saldırgan sahneden atlayarak zabıta görevlisine saldırdı. Şüpheli elindeki bıçağı zabıtaya savururken, görevli geri çekilmesi sayesinde yaralanmaktan kurtuldu.

ÇOCUKLAR VAR DİYE SİLAH KULLANAMADI

Programa katılan kadın ve çocukların çığlıkları arasında yaşanan olayda, polisler durumu fark ederek müdahale etti.

Polis ekipleri, çevredeki çocuklar sebebiyle silah kullanamadı. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri plastik sandalyeleri kalkan yaparak şüpheliyi gözaltına aldı.

15 SUÇ KAYDI

Yakalanan Emre B. (28) isimli şüphelinin Maltepe Cezaevinden kısa süre önce tahliye olduğu öğrenildi. İşsiz olan şüphelinin, yaralama, gasp, hırsızlık gibi suçlardan 15 kaydı olduğu belirtildi. Yakalanan şüpheli emniyete götürüldü.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Yeni provokasyonun adresi Maltepe Belediyemizin 23 Nisan etkinliği oldu. Seçime kadar bizlere yapılacak olan saldırılara hazırız, korkmuyoruz. Ama çocuklardan uzak durun!" dedi.

Olayla ilgili Maltepe Belediyesi de sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Yaşar Kemal Kültür Merkezi etkinlik alanında gerçekleştirdiğimiz 23 Nisan Çocuk Şenliğimizde bir kişi provokasyon girişiminde bulunmuş, olay, zabıta ekiplerimizin ve emniyet güçlerimizin duruma erken müdahalesiyle herhangi bir tehlikeye yol açılmadan sonuçlanmış ve etkinliğimiz gün boyu sorunsuz devam etmiştir.

Baharı ve umudu karşıladığımız bu günlerde başta çocuklarımızın geleceği olmak üzere Türkiye'nin yarınları için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamasını sağlayan emniyet güçlerimize ve zabıta ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Özellikle çocukları mutlu etmek amacıyla düzenlediğimiz şenliğimizi hedef alan bu davranışı kınıyor, olayın hukuki zeminde takibini yapıyoruz" ifadeleri yer aldı.