Gündem
26 Haz 2014 12:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:21

Maliye Bakanlığı'ndan Taraf'a jet tekzip: Çirkin bir saldırı!

Maliye'nin soruşturma başlatması üzerine çizgisini sertleştiren Taraf'ın sürmanşetindeki habere Maliye Bakanlığı'ndan jet hızında tekzip geldi.

Yayın politikaları nedeniyle Maliye Bakanlığı'nın kendilerini kıskaca aldığını savunan Taraf, bugün de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik iddiaları haberleştirdi.  Taraf'ın manşetine taşıdığı iddialara Bakanlık'tan jet hızında tekzip geldi.

Haberde "Taraf’a üç ayda iki ayrı inceleme kararı alan Maliye Bakanı Şimşek, Liman operasyonunda kod adı ‘dayı’ olarak geçen kardeşiyle ilgili hiç işlem yaptırmadı" denilirken şöyle devam edildil:

"17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından, "Yolsuzluk operasyonundan benim bir yakınım çıksa istifa ederim" diyen Mehmet Şimşek'in ağabeyi Selahattin Şimşek'in adı İzmir Merkezli Liman operasyonuna karışmıştı.

Operasyon kapsamında mahkeme kararı ile elde edilen kayıtlarda, "çete üyelerinin" Selahattin Şimşek'e "dayı" olarak hitap ettikleri ve Şimşek'ten kamu ihalelerinde yardımcı olmasını talep ettikleri belirlendi. Şimşek'in de, bu taleplere olumlu yanıt vermesi, liman dosyasına girdi.
Taraf'ın ulaştığı İzmir Merkezli Liman Operasyonu dosyasında yer alan bilgi ve belgelere göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kardeşi Selahattin Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli olduktan sonra, komisyon faaliyetleri ile iştigal etmeye başladı. (...)
"DAYIYI" İNCELEDİN Mİ?
Liman Operasyonuna ilişkin dosyadaki kayıtlarda Selahattin Şimşek, çete üyeleri arasında "dayı" lakabı ile anılıyor. Ve çete üyeleri kendi aralarında da yaptıkları görüşmelerde, Bakan Şimşek'in dayı olarak nitelendirdikleri ağabeyi Sehattin Şimşek'in, Ankara'da birçok işi hallettiği bu nedenle şirkete danışman olarak alınması gerektiğine ilişkin görüşler de dile getiriyorlar.
Bu durum, gözlerin Maliye Bakanı Şimşek'e çevrilmesine yol açtı. Gezi Parkı Eylemleri'nin ardından Koç Grubu'na, 17 Aralık yolsuzluk operasyonun ardından da cemaate yakın şirketler hakkında vergi incelemesi başlatan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, örtülü olarak şirketlere danış-manlık yapan ağabeyi Selahat-tin Şimşek'i de vergi incelemesine tabi tutup tutmadığı tartışma konusu oldu. Hükümet içinde, "dürüst bakan" olarak anılan Şimşek, 17 Aralık operasyonun ardından, "Operasyonda benim yakınım çıksa istifa ederdim" diyerek uzun süre tartışma konusu olmuştu.

BAKANLIK'TAN JET TEKZİP: ÇİRKİN BİR SALDIRI

Taraf Gazetesinin sürmanşetten "Limanın Dayısını inceledin mi" başlığı ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkındaki haberine Maliye Bakanlığı'ndan jet hızında tekzip geldi. Tekzipte Taraf'ın "habercilik ve basın yasası ilkeleriyle bağdaşmayacak şekilde son derecede çirkin bir saldırıda bulunduğu" anlatılırken şöyle denildi:
"Gazete, Bakanlığımız tarafından, denetim kapasitesi her yıl artırılarak gerçekleştirilen vergi incelemelerinden bir tanesi olan bu inceleme üzerine, Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek'e kardeşi üzerinden, yalan iddialarla kişilik haklarına saldırarak, kamuoyu nezdinde doğru olmayan bir algı operasyonu ile kalemi tetik olarak kullanmıştır. Usul ve yasaya uygun faaliyette bulunan hiç bir vergi yükümlüsünün vergi incelemesinden çekinmemesi gerekirken, incelemeye alınanlar tarafından yapılan ve yapılacak bu tarz saldırı ve iftiralar vergi incelemelerini durdurmada başarılı olmamıştır, olamayacaktır.Hiçbir vergi yükümlüsüne ayrıcalık tanınmamış ve tanınmayacaktır. Bu kapsamda siyasi kanalların baskı aracı olarak kullanılmasına izin verilmemiştir, verilmeyecektir. Vergi incelemesi yapılması gereken gerçek ve tüzel kişilere gerektiği zamanda incelemeler yapılmıştır ve yapılmaktadır. Vergi mahremiyeti nedeniyle de bu konularda açıklama yapılabilmesi mümkün değildir.
Bu çerçevede gazetenin haberindeki iddialar 15.01.2014 tarihinde Maliye Bakanımız Sn. Mehmet Şimşek'e Bütçe Basın Toplantısında gazeteci arkadaşlar tarafından sorulmuş ve Sn. Mehmet Şimşek, bugüne kadar Bakanlık ve ilgili kuruluşlarda mevzuat ve hakkaniyete aykırı bilgisi dahilinde hiçbir işlem yapılmadığı ve yapılmayacağını net bir şekilde ortaya koymuştur. Daha da önemlisi Bakan Şimşek ilk günden bürokratlarına "Mezardan babam kalksa gelse ve sizden bir şey istese yapmayın" uyarılarını kamuoyu nezdinde de paylaşmıştır.
Bakan Şimşek bir yakını üzerinden adının karıştırılmaya çalışıldığı iddialarda; derhal adı geçen şahıs ve şirketlerle ilgili detaylı araştırma yaptırmış, Bakanlığımız ve ilgili ve bağlı kuruluşlarımız nezdinde, bu şirketlere direkt yada dolaylı hiçbir menfaat sağlanmamış olduğu ortaya çıkmıştır.
17 Aralık sürecinde ortaya atılan ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek'in üstelik bir basın toplantısında net cevaplar verdiği bir konuyu aylar sonra yapılan vergi incelemesi üzerine bir tehdit ve şantaj aracı olarak kullanan ve Sn. Bakan'ın konuya ilişkin açıklamalarına da en ufak yer vermeyen Taraf Gazetesini şiddetle kınayarak yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz