Gündem
13 Kas 2015 17:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

Malatya'nın en iyisi 'Kar Korsanları'

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nde en iyi filme verilen Kristal Kayısı ödülü Faruk Hacıhafızoğlu'nun yönettiği 'Kar Korsanları'nın oldu.

6. Malatya Uluslararası Film Festivali, dün gece düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Hilton Otel’de düzenlenen tören, terör saldırıları nedeniyle sanatçıların ve konukların, kırmızı yerine siyah halıdan geçişiyle başladı.

Açılışta konuşan Festivalin Yönetmeni Hüseyin Namık Yıldırım, Malatya Film Festivalinin 6’ıncısıyla birlikte tatlı bir yorgunluğu geride bıraktıklarını belirterek, “Bunun yanında büyük bir mutluluk var. Festivalimiz başarılı bir şekilde gerçekleştiyse bu hepimizin yarattığı bir değerdir” dedi. Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi.

Ulusal Uzun Film Yarışması’nda büyük ödül Kristal Kayısı’yı yönetmenliğini Faruk Hacıhafızoğlu’nun üstlendiği ‘Kar Korsanları’ kazandı. Hacıhafızoğlu’na ödülünü, Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Süleyman Kamçı verdi.

Emin Alper’in yönettiği ‘Abluka’ festivalden iki ödül kazandı. Emin Alper en iyi yönetmen seçilirken SİYAD en iyi film ödülü ‘Abluka’ya verildi. Alper’in ödülünü filmin yardımcı yönetmeni
Ahmet Yurtkulu, yönetmen Handan İpekçi’nin elinden aldı.

En iyi kadın oyuncu, ‘Nefesim Kesilene Kadar’daki performansıyla Esme Madra ve ‘Çekmeceler’ filmindeki rolüyle Ece Dizdar arasında paylaştırıldı.



Esme Madra ve Ece Dizdar, ödüllerini jüri üyelerinden Cansel Elçin’in elinden aldı.

En iyi erkek oyuncu ödülü, ‘Kasap Havası’ filmindeki rolüyle İnanç Konukçu ve ‘Eksik-Sarmaşık’taki performansıyla Özgür Emre Yıldırım’a verildi.



İnanç Konukçu ve Özgür Emre Yıldırım’a ödüllerini jüri üyelerinden İpek Tuzcuoğlu takdim etti.
En iyi senaryoya ‘Eksik’ filminin senaristleri Mehmet Kala ve Şeref Nokta layık görüldü.
Festivalde ilk defa Netpac Ödülü verildi. Yarışmaya 6’sı Türk olmak üzere, 16 film katıldı. Ödül ‘Nefesim Kesilene Kadar’ın oldu.

Malatyalı sinema oyuncusu merhum Kemal Sunal anısına verilen Kemal Sunal Halk Jürisi Ödülü, ‘Yarım’ filminin oldu.

Fahri Kayahan en iyi film müziği ödülü ise ‘Çekmeceler’ filmiyle Hasan Özsüt’e verildi.

Ulusal yarışmada jüri özel ödülü, ‘Yarım’ filmiyle Çağıl Nurhak Aydoğdu ve ‘Yeni Dünya’ filmiyle Soner Erzincan’a verildi.

Uluslararası yarışmada ise en iyi film ödülünü ‘Free in Deed’ kazandı.

Ulusal kısa film yarışmasında en iyi kısa film ödülünü ‘Guneh’ ve ‘Salı’ filmleri paylaştı.