Gündem
04 Ağu 2020 12:50 Son Güncelleme: 04 Ağu 2020 14:44

Malatya’da 5.7 büyüklüğünde deprem!

Malatya Pütürge'de 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Malatya'daki depremin merkez üssü Pütürge ilçesi olarak belirlendi. Saat 12.37'te meydana gelen depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 5.7 AFAD ise 5.2 olarak duyurdu. Deprem yeryüzüne 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN DEPREM SONRASI AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'daki deprem sonrası yaptığı ilk açıklamada "Şu ana kadar hasara kadar ihbar yok" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklaması şöyle;

"Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok.Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor."

MALATYA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA
Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge'deki depremle ilgili yaptığı açıklamada "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok." ifadelerini kullandı.

PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK
Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük de canlı yayında yaptığı açıklamada "Hasar var, can kaybı yok" dedi. Bölgede daha önceden 2 bin 500'e yakın hasarlı bina olduğunu belirten Sülük, bu binalara girilmemesi uyarısında bulundu.
Depremin ardından CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün açıklamaları şu şekilde:

"Çok şükür can kaybı bilgisi almadık. Ekiplerimizle birlikte sahadayız. Çok şiddetli hissettik. Ama kısa sürdüğü için bir yıkım olduğunu düşünmüyoruz.

Biz belediyedeydik, daha önceki depremde bizim belediye binamız ağır hasar gördüğü için tek katlı başka binadaydık. Tek katlı binada bile ağır çatlaklar oluştu. Vatandaşlarla görüşüyorduk. Çok uzun sürmediği için böyle bir yıkım olduğunu düşünüyoruz. 10-12 saniye kadar sürmüş olabilir.

31 Temmuz'daki deprem bu kadar şiddetli değildi, bu çok şiddetliydi.

ALTUN: DEVLETİMİZ TÜM KURUM VE İMKANLARIYLA MİLLETİMİZİN YANINDA
Malatya'daki depreme ilişkin açıklama yapan İletişim Başkanı Altun, "Malatya’da meydana gelen depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz tüm kurum ve imkanlarıyla aziz milletimizin yanındadır. Süreci en hafif hasarla atlatmak için tüm ekiplerimizin görevlerinin başındadır" dedi.

AĞIR HASARLI YAPILAR
Bu depremi saymazsak, şu ana kadar olan depremlerde 2500'e yakın binamız ağır hasarlıydı.
Vatandaşlarımızın bu depremde ağır hasar görmüş binalara girmemelerini istiyoruz. Risk oluşturacak bütün binaları daha önceki depremlerden dolayı boşaltmış durumdaydık."

CHP'Lİ AĞBABA: TEPEHAN'DA İKİ BİNA YIKILDI
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, depreme Malatya'daki parti binasında yakalandıklarını belirterek, kendilerine Tepehan'da iki binanın yıkıldığı bilgisinin geldiğini ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığını açıkladı.

ETİKETLER
#malatya #deprem