Gündem
31 Oca 2011 08:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

MAHSUN'UN FİLM TEKLİFİ İBRAHİM TATLISES'İ NEDEN ÇILGINA ÇEVİRDİ?

Mahsun Kırmızıgül yeni film projesi için İbrahim Tatlıses'i bu role yakıştırınca kıyamet koptu.

'Halepçe Katliamı'nın filmini çekmek isteyen Mahsun Kırmızıgül, baş rollerden biri için İbrahim Tatlıses'i biçilmiş kaftan görünce bir aracı ile bu teklifi götürdü. Teklife önce 'seve seve' diyen Tatlıses, rolü duyunca çılgına döndü.

Beyaz Melek, Güneşi Gördüm ve New York'ta Beş Minare gibi filmlerle adından söz ettiren yönetmen-oyuncu Mahsun Kırmızıgül, bu kez de Halepçe Katliamı'nı beyaz perdeye aktarmak için çalışmalara başladı. Kırmızıgül'ün katliamın baş rolündeki isim olan Saddam Hüseyin rolü için İbrahim Tatlıses'i uygun gördüğü ve ünlü türkücüye bir aracı vasıtasıyla teklif götürdüğü ortaya çıktı.

Tatlıses'in teklife verdiği cevabı Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür köşesine taşıdı...

Saddam rolü kime yakışır?

Güneşi Gördüm filmiyle Kürt sorununun yarattığı travmayı birçok yönüyle sinemaya aktaran yönetmen Mahsun Kırmızıgül, bu kez de Irak Kürdistanı'nda yaşanan "Halepçe Katliamı" ile ilgili bir proje üzerinde çalışıyor. O insanlık trajedisinin öyküsünü sinemaya aktarmak istiyor.

Bir süre önce sinema çevresinden birkaç arkadaşla sohbet ederken, bu konu gündeme geldi. Deneyimli bir sinema emektarı bu arayışla ilgili ilginç, biraz da komik bir anekdot anlattı.

Katliam emrini veren Saddam Hüseyin rolü için Kırmızıgül'ün kafasında role çok yakıştırdığı bir isim vardı: Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses.

Ama Kırmızıgül'le Tatlıses'in araları uzun zamandır limoni olduğu için bir türlü teklif götüremediği gibi haber de iletemiyordu. Nihayet bir gün Kırmızıgül'ün bir arkadaşı bu zor görevi üstlenerek; "Ben bu öneriyi İbrahim'e söylerim" demiş...

Ve bir akşam içki masasında konuyu usulünce Tatlıses'e açmış. "Abi" demiş, "Mahsun Kırmızıgül yeni bir film için hazırlık yapıyor. Halepçe Katliamı'nı bilirsin, film onunla ilgili ve filminde sana da önemli bir rol vermek istiyor... Senin ana karakterlerden birini oynamanı istiyor ama çekiniyor, ne dersin?"

Tatlıses bu öneriye içten bir cevap vermiş: "Ne demek, seve seve böyle bir filmde oynamak isterim... Ancak hangi rolü oynayacağımı bilmem gerekiyor. Ben kimi canlandıracağım?"

Soru güzeldi ama aracının cevabı aynı güzellikte değildi:

"Saddam Hüseyin'i abi..."

Tatlıses'in tepkisini ve ne yaptığını sanırım tahmin ettiniz... Tabii ki sadece "Hayır" demekle kalmıyor, dövülmekten beter olan aracımız araya girmekten bin pişman masadan ve Tatlıses'in gazabından zor kaçıyor...

Umarız bu durum Tatlıses ve Kırmızıgül'ün limoni olan ilişkisini daha kötüye götürmez ve bu her yönüyle yetenekli ikili ortak projelere imza atma fırsatı yakalar.

Mahmut ÖVÜR / SABAH