Dünya
01 Şub 2023 00:51 Son Güncelleme: 01 Şub 2023 09:16

Mahsa Amini’nin babası ile röportaj yapan gazeteci Nazila Marufiyan tutuklandı

İran İnsan Hakları Örgütü, Mahsa Amini eylemlerini haberleştiren ve Amini’nin babası ile röpartaj yapan Nazila Marufiyan isimli gazetecinin tutuklandığı duyurdu.

Başkent Tahran’da yaşayan gazeteci Marufiyan, Masha Amini öldürüldükten sonra Amini’nin babası Amjad ile 19 Ekim’de röportaj yapmış, röportajı Mustaqil isimli sitede yayınlamıştı.

Marufiyan, söyleşinin ardından başına geleceklerin bilincinde olduğunu belirten bir yorumun linkini söyleşiye ekleyerek, “İntihar etme niyetinde değilim ve buna neden olabilecek herhangi bir hastalığım yok” demişti.

EVİN CEZAEVİNDE

Mustaqil sitesi daha sonra haberi çekti ancak söyleşide baba Amjad yetkililerin kızına ilişkin iddia ettiği ‘sağlık problemleri’ olduğu yönündeki açıklamaları reddetmişti.

Marufiyan, haberini “Jina Emini’nin babası: Yalan söylüyorlar!” başlığı ile yayınlamıştı. Nazila Marufiyan gözaltına alındıktan sonra işkence ile bilenen Evin cezaevine gönderildi.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi’ne (CPJ) göre 16 Eylül’den bu yana İran’da en az 54 gazeteci tutuklandı. Bunlardan 10'u kefaletle serbest bırakıldı.