Gündem
06 Mayıs 2014 23:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Mahmut Uslu CNNTÜRK spikerini öyle bir fırçaladı ki! Sen o soruları nasıl sorarsın?

Yumruklu saldırıya uğrayan Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu canlı yayında CNN Türk'ün spikerine ateş püskürdü.

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, saat 19.00'da CNN Türk kanalında spor bültenine telefonla bağlanarak sert sözler söyledi.

Uslu, dün oynanan kadın basketbol final maçında bir taraftarın kendisine yönelik yumruklu saldırısını anlatarak Galatasaray yönetimine, yeterince güvenlik tedbiri almadıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. Uslu'nun sözlerinden CNN Türk spikeri Emre Tilev de nasibini aldı.

MAKAS ALMAK NE DEMEK?

Dün akşam Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe, Türkiye Kadın Basketbol Ligi final maçında tribünde bir taraftarın yumruklu saldırısına uğrayan Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, konuya ilişkin açıklamalar yapmak üzere CNN Türk spor bültenine telefonla bağlandı. Uslu, kendisine yumruklu saldırıda bulunduğu tespit edilen Galatasaray taraftarı Jerfi Tarık Fıratlı'nın, olayın ardından yaptığı "Ben yumruk atmak için değil, Uslu'nun yanağından makas almak için oradaydım" açıklaması için sert sözler söyledi. Saldırgan Fıratlı'yı terbiyesizlikle suçlayan Mahmut Uslu, "Orada bir organizasyon vardı. Makas almak ne demek? Bu bir terbiyesizliktir, bu kabul edilemez bir şeydir." diye konuştu. Uslu, Galatasaray yönetiminin gerekli güvenlik tedbirlerini bilinçli olarak almadığını öne sürerek Galatasaray Başkanı Ünal Aysal dahil olmak üzere, olayda sorumlu olduğunu düşündüğü herkesle mahkemede hesaplaşacağını ifade etti.

CANLI YAYINDA ÇILDIRDI

Mahmut Uslu'nun tepkisi yalnızca Galatasaraylı saldırgana ve Sarı-Kırmızılı yöneticilere değildi. CNN Türk spikeri Emre Tilev de Uslu'nun sert sözlerinden nasibini aldı. Mahmut Uslu, CNN Türk'te tarafsız yayıncılık yapılmadığını iddia etti ve Tilev'e, "Konuyu yanlış yorumluyorsunuz. İzleyenleri doğru bilgilendirmiyorsunuz. Bana atılan yumruk bir milattır. 6222 sayılı kanunun uygulanması gerek. Siz de yayıncılığınızla bu kanunun uygulanmasına yardımcı olmalısınız" dedi. Emre Tilev bu sözler üzerine CNN Türk'ün tarafsızlığını sorgulamanın doğru olmadığını ve Uslu'yu, olayı tüm çıplaklığıyla anlatması için yayına bağladıklarını belirtti. Mahmut Uslu, Tilev'in söylediklerine rağmen sakinleşmedi ve "Bir daha benden telefonla yayına bağlanmamı istemeyin" diyerek bağlantıyı noktaladı.