Gündem
26 Şub 2016 01:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Mahkemeden Can Dündar ve Erdem Gül için tahliye kararı!

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından Can Dündar ve Erdem Gül hakkında tahliye kararı verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından Can Dündar ve Erdem Gül hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme iki isme de yurt dışına çıkış yasağı getirdi. Dündar ve Gül'ün ilerleyen dakikalarda tahliye edilmeleri bekleniyor.

Anayasa Mahkemesi, bugün akşam saatlerinde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti. Tahliye yolunu açan bu kararın ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı vermesi için AYM'nin kararının mahkemeye ulaşması bekleniyordu.

Anayasa Mahkemesi ise verdiği "hak ihlali" kararına ilişkin resmi sayfasından şu açıklamayı yapmıştı:

"Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 25/2/2016 tarihinde Erdem Gül ve Can Dündar bireysel başvurusunda (B. No: 2015/18567), tutuklamanın hukuki olmadığı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği şikayetlerine ilişkin olarak başvurucuların Anayasa’nın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile 26. ve 28. maddelerinde güvence altına alınan ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili Mahkemeye gönderilmesine karar vermiştir."

AYM'nin kararının ulaşmasının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Dündar ve Gül hakkında tahliye kararı verdi.