Televizyon
06 Nis 2020 21:35 Son Güncelleme: 06 Nis 2020 21:40

Mahkemeden Can Ataklı'nın programı için karar!

Tele 1 kanalında Can Ataklı'nın sunduğu Gün Başlıyor isimli program Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kararıyla durdurulmuştu. Yargı, programla ilgili son noktayı koydu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Tele 1'de Can Ataklı’nın sunduğu Gün Başlıyor programının 5 gün süreyle durdurulmasına karar vermişti.

Tele1’e yönelik RTÜK’ün verdiği cezaya ilişkin İdare Mahkemesi'nden durdurma kararı çıktı. Can Ataklı yarın sabah itibarıyla tekrar izleyicileriyle buluşacak.

Can Ataklı konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından "Mahkeme RTÜK'ün 5 günlük kapama cezasını durdurdu. Yarın sabah saat 07.00'de Tele1 ekranlarında kaldığım yerden devam ediyorum. Tam tahmin ettiğim gibi hukuk her şeye rağmen galip geldi" açıklamasını yaptı.

RTÜK başkanı, verilen ceza konusuyla ilgili olarak, Can Ataklı’nın türbanlı bir öğretmen ile ilgili olarak “6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım, ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir" demişti.