Kültür Sanat
14 Oca 2020 14:43 Son Güncelleme: 14 Oca 2020 14:47

Mahkeme, ‘Reklam Algısı’ davasında Azra Kohen’i haklı buldu

Bir firmanın sosyal sorumluluk projesine katılan ünlü yazar Azra Kohen, sponsor firmanın tanınırlığından faydalanarak reklam yaptığı gerekçesiyle mahkemeye açtığı davayı kazandı.

Ünlü yazar Azra Kohen 50 çocuğun eğitim giderlerinin karşılanmasının amaçlandığı Türk Eğitim Vakfı’nın sosyal yardım organizasyonunda yer aldı.  Uluslararası firmanın bir markasının sponsor olduğu ‘Asla Pes Etmeyenler Kulübü’ adlı projenin tanıtımına Azra Kohen’in de aralarında bulunduğu 15 ünlü isim katıldı.

MARKA SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

Azra Kohen, markanın yardım amaçlı projenin önüne geçtiğini belirterek, kendisini ücret karşılığında markanın tanıtımlarında yer aldığı algısının yaratıldığını iddia etti.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvuran ünlü yazar, firmanın tanıtımlarında adının ve görselinin kullanılmasının engellenmesini ve kişilik haklarının ihlal edildiğinin tespitini istedi.

YOĞUN REKLAM ALGISI

‘Asla Pes Etmeyenler Kulübü’ organizasyonu içinde markanın video, resim, TV, internet, sosyal medya ve çeşitli yayın araçlarında ön planda yer aldığını belirten ünlü yazar, projede markanın reklam algısını oluşturacak şekilde yoğun kullanıldığına dikkat çekti.