Gündem
10 Ağu 2022 00:56 Son Güncelleme: 10 Ağu 2022 00:58

Boğaziçi Üniversitesi'nde Can Candan için flaş karar! Mahkeme kararına rağmen...

Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Naci İnci, derslerine son verilen ve mahkeme kararıyla geri dönen akademisyen ve belgesel sinemacı Candan'a görev süresinin uzatılmadığını tebliğ etti.

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Can Candan’ın görevine, Rektör Prof. Dr. Naci İnci son verdi. Candan, 13 Ağustos 2021’de karara karşı yargıya başvurdu. Daha önce de hakkında verilen karar tedbiren durdurulan ve görevine yeniden atanan Candan için mahkeme yine iade kararı verdi ve bu defa tazminat ödenmesine hükmetti.

ÜÇÜNCÜ DEFA UZAKLAŞTIRILDI

İnci, öğrencilerinin ve akademisyenlerin okulda davul zurnayla karşıladığı Can Candan'ın görevine, mahkeme kararına rağmen yine son verdi.

Rektör Yardımcısı Fazıl Önder Sönmez'in imzası ve Kayyım Rektör Naci İnci'nin oluruyla Candan'a tebliğ edilen 'görev süresinin uzatılmaması' kararında "Ders verdiği alanda öğretim üyesi ataması yapılmış olduğundan hizmetine ihtiyaç bulunmaması" ve hakkında yönetimin açtığı disiplin soruşturmasını gerekçe gösterdi.    

TEBLİGATI MESLEKTAŞLARIYLA BİRLİKTE ALDI    

Tebligatı almaya meslektaşları ile birlikte giden Candan, sosyal medya hesabından haklarının yasal olarak takipçisi olacağını duyurdu: Bugün @UniBogazici bana tebliğ edilen 9.08.2022 tarihli yazıdan: “…rektörlük makamı olur yazısı ile 16.07.2022 tarihinden itibaren görev sürenizin uzatılmamasına karar verilmiştir.” #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz ve tabii ki haklarımın yasal takipçisi olmaya devam edeceğim.