Gündem
26 Haz 2015 16:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

Mahkeme Grup Yorum konseri için karar verdi!

Grup Yorum, Bakırköy’de düzenleyecekleri konseri yasaklayan İstanbul Valiliği’nin kararının iptali için İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı.

Grup Yorum'un, 30’uncu yılını kutlamak için 28 Haziran’da İstanbul'daki Bakırköy Halk Pazarı’nda vermek istediği büyük konser, İstanbul Valiliği tarafından “toplumun tepkisine yol açıp, infial yaratabileceği” gerekçe gösterilerek yasaklanmıştı. Mahkemeye taşınan yasaklama nedeniyle bugün Grup Yorum üyeleri ve dinleyicilerinden oluşan 8 kişi, mahkemenin vereceği kararı Yenibosna’daki İstanbul İdare Mahkemesi’nin önünde oturma eylemi düzenleyerek beklemeye başladı.

MAHKEME KONSERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNE KARAR VERDİ

Mahkeme kararını açıkladı ve Grup Yorum'un konserinin gerçekleşmesine karar verildi.

"700 BİN KİŞİLİK KONSER YAPTIK KİMSENİN BURNU KANAMADI"

Oturma eyleminde Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek şunları söylemişti:  “İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da, Adana’da ve Dersim’de yasal miting alanlarında konserler yapmak istedik. Adana’da tarihin en büyük konserini yaptık. Geçen hafta İzmir’de, en büyük meydanında, Gündoğdu Meydanı’nda tam 700 bin kişiyle bir konser gerçekleştirdik. Bu konserlerin hiç birinde bir kişinin bile burnu kanamadı. Tek bir kavga, tek bir provokasyon olmadı. 28 Haziran’da Bakırköy Halk Pazarı’nda yapmak istediğimiz ve 5 Temmuz’da Ankara’da yapmak istediğimiz konserler her iki ilin valiliği tarafından yasaklandı. Diyorlar ki, bu konser olursa toplumda nefret ve kin ortaya çıkacak. Adana’da, İzmir’de, İstanbul’da Gazi Mahallesi’nde, Okmeydanı’nda, Kartal’da çıkmayan kaos nasıl olacak da Bakırköy’de, Ankara’da ortaya çıkacak. Bunların hepsi birer bahane. İstanbul Valisi ideolojik davranıp kendi siyasi görüşlerine sığmayan grubumuzu susturmak istiyor. Sonuç olarak her iki vali de bir Anayasa suçu işliyor.”(Hürriyet)