Gündem
26 Tem 2019 19:54 Son Güncelleme: 26 Tem 2019 20:13

Mahkeme, Esenler Otogarı için verilen kararı iptal etti

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın otopark kısmının İSPARK devriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

İstanbul 3. İdare Mahkemesi Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından İstanbul Büyükşehir Büyükşehir aleyhine Esenler Otogarı'nın otopark kısmının İSPARK'a devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdi. Böylece Esenler Otogarı otoparkının işletme hakkı İSPARK'ta kaldı.

İBB Meclisi'nin 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nı İSPARK'a devretmesi yönündeki kararının ardından, Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.'ye 3 gün içinde otogarı tahliye etmeleri için karar gönderdi. Bunun üzerine 18 Temmuz'da dernek ve şirket avukatları yürütmenin durdurulması için İstanbul 3. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme yürütmeyi durdurarak dava konusu işlemin sebebi ve yasal dayanağına ilişkin belgelerin kendilerine ulaştırılması için İBB'ye 7 gün süre vermişti. İşlemleri tamamlayan İBB'nin başvurusunu değerlendiren İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından büyükşehir belediyesi aleyhine açılan davanın incelenmeksizin reddine karar verdi. Şirket avukatları 30 gün içinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulunabilecek.

Karar İBB’nin Twitter hesabından da paylaşıldı. İBB gönderisinde “Bayrampaşa’daki İstanbul Otogarı’nın otopark kısımlarının İSPARK’a devri ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Öncelikle otopark alanlarından başlanarak tüm otogarın güvenli, sağlıklı ve verimli hale getirilmesiyle ilgili çalışma devam edecek” ifadeleri kullanıldı.