Gündem
16 Şub 2015 23:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Mahir Kaynak son yolculuğuna uğurlandı

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu, iktisatçı ve yazar Prof. Dr. Mahir Kaynak, son yolculuğuna uğurlandı.

Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde, 81 yaşında vefat eden Kaynak'ın eşi Şükran Kaynak, kızları Melike Beykoz, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve damadı Lutfi Arıboğan'ın da aralarında bulunduğu yakınları, taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, eski Star Medya Grup Başkanı gazeteci Mustafa Karaalioğlu, gazeteci Mete Çubukçu ve yazar Cem Küçük'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.



MİT MÜSTEŞARININ İSİMSİZ ÇELENGİ
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yanı sıra çok sayıda kişi ve kurumun da çelenk gönderdiği törende, üzerinde "Müsteşar" yazılı çelenk dikkati çekti.

Kaynak'ın cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.



MAHİR KAYNAK KİMDİR?
Prof. Dr. Mahir Kaynak, 1934'te Gaziantep'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlayan Kaynak, 1948'de Kuleli Askeri Lisesi'ne gitti, 1953'te Harp Okulu'nu bitirdi.

Askerlikten 1967'de ayrılan Mahir Kaynak, 1961'de mezun olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde asistanlık yaptı. Mahir Kaynak, 1965'te doktor, 1971'de doçent oldu. O dönemlerde MİT'e giren Kaynak, 1980'de teşkilattan emekli oldu.

İktisat profesörü unvanını 1989'da alan Kaynak, 1993'e kadar Gazi Üniversitesi'nde görev yaptı.

Mahir Kaynak'ın yayımlanmış pek çok kitabı ve makalesi bulunuyor.

İktisat profesörü unvanını 1989'da alan Kaynak, 1993'e kadar Gazi Üniversitesi'nde görev yaptı.