Gündem
18 Oca 2012 16:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

MAHÇUPYAN'DAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMALAR! AKP KANDIRILMAYA MÜSAİT!

"AKP hükümeti tecrübesiz" dolayısıyla, "kandırılmaya müsait" diyen Mahçupyan'a göre Dink cinayeti bu nedenle çözülemedi...

Zaman Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, İMC Televizyonu’nda dün gece katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarla şaşırttı.

Etyen Mahçupyan, Agos gazetesinin öldürülen Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ardından Agos’un yayın yönetmenliğini üstlenmişti. Dün gece İMC Televizyonu’nda katıldığı programda çok çarpıcı bir iddia ortaya attı.

AK Parti iktidarının tüm olumsuzluklarının Kürt meselesi ve PKK’nin varlığından kaynaklandığını iddia eden Mahçupyan, "Kürt meselesi olmasa veya çözüm yolunda olsa AKP daha iyi işler yapardı. PKK ve Kürt meselesi olmasaydı Hrant Dink davasında daha cesur karar verirdi" dedi.


"AKP HÜKÜMETİ TECRÜBESİZ"

Halen Zaman gazetesinde yazan Mahçupyan, "AKP’nin, PKK’ya güvenmediği için onu zayıflatarak çözüme gitmek istediğini, bu yüzden de asker ve polise güvendiğini" savundu.

Dink cinayetinin aydınlanmaması konusunda "AKP hükümeti tecrübesiz" dolayısıyla, "kandırılmaya müsait" olduğunu ifade eden Mahçupyan, "AKP şans ama kandırılıyor, İslami kesim en önemli güç o da kamusal alana çıkmıyor, İslami aydınlar da zayıf" diye konuştu.