Gündem
05 Tem 2013 14:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

MAĞDURDU SANIK OLDU; DİZİ OYUNCUSUNA TECAVÜZ İFTİRASI SUÇLAMASI

Dizi oyuncusu "Tecavüze" uğradım demişti ancak savcı "iftira attın" deyip 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

Kadıköy’de geçtiğimiz Mart ayında bir kadın ve genç bir erkeğin çırılçıplak sokakta görüldüğü olay adliyelik olmuş, M.B adlı 18 yaşındaki genç, 39 yaşındaki N.Ç'ye "cinsel saldırıda bulunmak" suçlamasıyla mahkemeye sevk edilmişti. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest kalan M.B ve şikayetçi N.Ç hakkında savcılığın yaptığı soruşturma tamamlandı.

MAĞDURDU SANIK OLDU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hakkında ‘Nitelikli Cinsel Saldırı’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla soruşturma başlatılan M.B hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Olayın ilk etabında mağdur olduğunu iddia eden N.Ç’ye ise ‘iftira’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“TECAVÜZ ETTİ" DEMİŞTİ

Savcılık tarafından verilen takipsizlik kararında N.Ç’nin, 3 yıldır İstanbul’da dizilerde oyunculuk yaptığı, sabit ikametgah adresinin bulunmadığı için çeşitli arkadaşlarının yanında kaldığı, olay gününden bir gün önce de akşam saatlerinde arkadaşı S.Y’nin evine gittiği belirtildi. Müşteki N.Ç ifadesinde, olay günü arkadaşı S.Y’nin işe gittiği esnada evde S.Y’nin yeğeni M.B ile evde yalnız kaldığını, duşa girmek için banyoya gittiği ve çıplak olduğu esnada M.B’nin kendisine tecavüz ettiğini, daha sonra da sürükleyerek odasına götürüp orada da tecavüz ettiğini belirtti. Daha sonra M.B’nin yanından uzaklaştığı sırada kapıya yönelip çırılçıplak kendisini sokağa attığını belirten N.Ç, M.B’nin kendisini içeriye almak istediğini, pencerenin demir parmaklıklarına tutunarak içeri çekmesine engel olduğunu, çığlıklar üzerine komşuların çıktığını ve polislere haber verilmesi üzerine olay yerine emniyet güçlerinin geldiğini ifade etti.

“ONU ZORLA ALIKOYMADIM, O BENİ ZORLADI"

Şüpheli M. B ise N.Ç’nin sürekli kendisini öptüğünü, çok rahat tavırlar içerisinde olduğunu, olay anında ise N.Ç’nin banyodaki musluğun bozuk olduğu gerekçesiyle kendisini banyoya çağırdığını ifade etti. Bunun üzerine N.Ç’nin kendisini odaya götürerek ilişkiye girdiklerini ifadesinde belirten M.B, N.Ç’nin 100 TL para istediğini ve kendisinin de bu parayı vermesi üzerine daha sonra 200 TL istediğini söyledi. Bu kadar parası olmadığını söylediği anda N.Ç’nin çıplak vaziyette sokağa fırladığını ifade eden M.B, “Onu içeri sokmak için arkasından gittim. Onu zorla alıkoymadım ve onun zorlamasıyla ilişkiye girdik" dedi.

“RIZA İLE İLİŞKİ OLMUŞ"

M.B’nin telefonunda ikilinin samimi pozlarını içeren fotoğrafları avukatın savcılığa sunması üzerine, savcılık zorla cinsel istismar olayı ve hürriyetten yoksun kalmaya ilişkin delil olmadığına, ikili arasında rıza ile ilişkinin bulunduğuna karar vererek dosya hakkında takipsizlik kararı verdi. N.Ç.'nin, M.B. ile kendi rızası ile birlikte olduğu halde, çıplak vaziyette sokağa fırlayarak 'suçun maddi delil ve eserini uydurmak sureti' ile M.B.'ye iftirada bulunduğu gerekçesiyle 'iftira' suçundan 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hasanpaşa Mahallesi Kuyu Sokak'ta meydana gelen olayda sokakta çırılçıplak iki kişiyi gören mahalle sakinleri polisi haberdar etmişti. Genç bir erkeğin kendisi gibi çıplak kadını dışarı çıktıkları daireye sokmaya çalıştığını gören mahalle sakinleri, evlerinden aldıkları battaniyeleri çıplak kadın ve erkeğin üzerine örtmüş, ikili polis merkezindeki işlemlerinin ardından da adliyeye sevkedilmişti.