Polemik & Kulis
07 Nis 2016 15:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Magazin Gazetecileri Derneği'nden Oktay Kaynarca'ya sert tepki! Son kez uyarıyoruz!

Dün gece Milliyet muhabirinin ayağını ezen Kaynarca'yla ilgili Magazin Gazetecileri Derneği'nden çok sert bir açıklama geldi.

atv'de yayınlanan “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinin başrol oyuncusu Oktay Kaynarca, dün gece trafikte gazetecilere yakalanınca, aracını kendisini görüntülemeye çalışan Milliyet gazetesi muhabiri Seçkin Şenvardar’ın üzerine sürdü ve ayaklarının üzerinden geçerek yaralanmasına neden oldu.

Milliyet muhabirinin yaralanmasına neden olan Kaynarcay'la ilgili çok sert bir açıklama yapan Magazin Muhabirleri Derneği, bu saldırıyı tüm gazetecilere yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini ve Kaynarca hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusunun takipçi olacaklarını belirtti.

İşte, o açıklama:

"OKTAY KAYNARCA’YI GAZETECİLERE YAPTIĞI SALDIRILARA KARŞI KINIYOR VE SON KEZ UYARIYORUZ !

Gazetecilik görevini yapmakta olan sarı basın kartı sahibi meslektaşımız Milliyet muhabiri Seçkin Şenvardar dün gece görüntü aldığı sırada , Oktay Kaynarca tarafından bilinçli bir şekilde üzerine otomobil sürülerek ve ayağı kasten ezilerek yaralanmıştır.

Hepimiz biliyoruz ki Oktay Kaynarca’nın basın muhabirlerine karşı bu tür fiziki saldırı ve hakaretleri süreklilik arz etmekte olup ne yazık ki engel olunamamaktadır.

Oktay Kaynarca oynadığı rollerin karakterleri ile kendisini özdeşleştirmekte ve bu karakterlerin davranışlarını özel hayatına da taşıma psikolojisinden kendisini maalesef kurtaramamaktadır.

Yasalara göre “Kişilerin tanınmışlık düzeyi ve medyada yer alışları dikkate alındığında, içinde yer aldığı olayların haber yapılması hukuka uygundur. Şayet bu kişi kendisini şöhretli olarak kabul ediyor ise yine Yargıtay kararlarına göre; şöhret sahibi kişilerin diğer vatandaşlardan farklı olarak toplumun gözü önünde yaşanan hayat içerisinde yer aldıklarından, bu kimselerin yaşantı, söz ve davranışlarına toplumda bir merak ve öğrenme isteği, kısaca  KAMU MERAKI’nın uyanması söz konusudur ve bunu aydınlatmakta basına yüklenen hak ve ödevdir.

Seçkin Şenvardar’a yapılan saldırıyı ; Tüm gazetecilere yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz, Bu sebeple Magazin Gazetecileri Derneği olarak Oktay Kaynarca hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusunun takipçisi olacağımızı, maddi ve manevi tazminat davası açacağımızı ve sonuna kadar basın emekçilerinin yanında olduğumuzu bildiririz. 

Kamuoyu ve basınımızın dikkatlerine sunulur..."