Medya
04 Nis 2015 14:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

Magazin dünyası Mart ayında yas tuttu

Hazırladığı bültenler ile magazin dünyasının nabzını tutan Medya Takip Merkezi ve Magazin Gazetecileri Derneği'nin hazırladığı rapora göre...

Hazırladığı bültenler ile magazin dünyasının nabzını tutan Medya Takip Merkezi ve Magazin Gazetecileri Derneği'nin hazırladığı rapora göre, Nisan ayına sevilen sanatçı Kayahan’ın vefatıyla başlayan magazin dünyası Mart ayında Erol Büyükburç'un vefatı ve İbrahim Tatlıses'in tedavisini konuştu. Acun Ilıcalı'nın yanı sıra Nihat Doğan ve Hülya Avşar da ilk 5'e giren isimler oldu. 

Nisan ayına ünlü sanatçı Kayahan’ın vefat haberiyle başlayan magazin basının Mart ayı gündeminin zirvesinde Erol Büyükburç’un vefatıyla ilgili haberler yer aldı. Büyükburç ve vefatıyla ilgili 5 bin 748 haberin yayınlandığı Mart ayının ikinci popüler ismi İbrahim Tatlıses oldu. Tedavisi için yurt dışına giden Tatlıses'in sağlık durumu da Mart ayının en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Genellikle listenin zirvesinde yer alan Acun Ilıcalı, Nihat Doğan, Hülya Avşar, Cem Yılmaz gibi isimler ise bu kez listenin alt sıralarında yer buldular kendilerine. Başta Survivor ve Nihat Doğan'ın programdan çıkarılması da dahil olmak üzere gündeme katkıda bulunan Acun Ilıcalı 4 bin 823 haberle listenin 3. sırasında yer aldı. Attığı twitlerle sosyal medyada da tepki çeken Nihat Doğan da 4 bin 459 haberler listenin 4. sırasında yer aldı. Magazin dünyasının en renkli isimlerinden biri olarak gündemde her daim yer bulan Hülya Avşar özel hayatının yanı sıra, sanat dünyası ve siyasetle ilgili çıkışlarıyla da kendisinden söz ettiriyor. Toplam 3 bin 928 habere konu olan Avşar kızı yazılı basın haberlerinde listenin ikinci, tv haberlerinde ise 4. sırasında yer alıyor.

Sinan Akçı ve Ebru Şallı’nın ilişkisinin bitmesi de Mart ayının magazin gündeminde konuşulan konulardan biri oldu. Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından toplumda duyulan tepkiyle başlatılan “Sen de anlat” kampanyasıyla yaşadıkları taciz olaylarını anlatan ünlülerden Beren Saat hem yaşadığı olayları paylaşarak hem de hamile olup olmadığı tartışmalarıyla magazin gündeminde yer aldı.