Magazin
19 Mar 2013 09:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

MADONNA'DAN RUSYA BAŞKANI PUTİN'E AĞIR HAKARET!

Madonna, Rus Pussy Riot punk grubu üyelerinin tutuklanmasını eleştirerek Rusya Başkanı Putin'e ağır hakarette bulundu.

Amerikan ünlü pop yıldızı Madonna, Rus Pussy Riot punk grubu üyelerinin tutuklanmasını eleştirerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ağır hakarette bulundu.

GLAAD Media Awards ödül töreninde kürsüye çıkan Madonna, “Eğer Putin, Pussy Riot grubu ile aynı odada bulunsaydı, belki kendisi onların tümüyle yatmak isterdi. Neyse... Evet o (Putin) onlarla aynı odada bulunsaydı, açık bir diyaloga girseydi ve çağdaş Rusya’da gelişen genç sanatçı kızlar açısından onların görüşünü dinleseydi, acaba gerçekten de Putin onların 3 yıl hapis cezası almasına müsaade eder miydi? Bu konuyu sadece düşünmenizi isterim, bu delilik. Bunların nedeni ise şu, onlar yönetimi eleştiriyordu.” diye konuştu.

Ağustos ayında da Moskova’da konser düzenleyen Madonna, “Üç kız – Maşa, Katya, Nadya – Zannediyorum cesurca bir şeyler yapmış. Onların bunun bedelini ödediğini düşünüyorum. Onların özgür kalması için dua ediyorum. Ben kendi düşüncelerimi açıklama hakkına sahibim. Diğer insanlar ya da hükümetle aynı düşüncelere sahip olmasam bile…” eleştirisi getirmiş, punkçı kızların bağışlamasını istemişti.

Bunun üzerine Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin Twitter sayfasında, “Her eski fahişe şimdi ahlak dersi vermeye çalışıyor, özellikle de başka ülkelere. Ya haçı elinden bırak ya da donunu giy…” notu düşmüştü.

Şubat 2012’de Moskova’nın merkezindeki Kurtarıcı İsa Kilisesi’ne girerek Putin karşıtı şarkı söyleyen Pussy Riot’un üyeleri Nadejda Tolokonnikova ve Mariya Alyohina 2 yıl hapis cezası alırken, Yekaterina Samutseviç ise serbest bırakılmıştı. Muhalif siyasi şarkılarıyla tanınan kızlar, holiganlık ve toplumda dini nefreti körüklemekle suçlanıyor