Polemik & Kulis
07 Tem 2011 14:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

MADEM KÖŞENDE YAZMAYA DEĞER BULDUN, DÜN O MUHABİRİ NEDEN KOVDUN? (MEDYARADAR/ÖZEL)

O günlerde yaptığı manşete ve muhabire sahip çıkamayan Fatih Altaylı bu yazısından dolayı şimdi işinden olur mu acaba ?

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı köşesinde Beyaz Holding ile ilgili bir yazı yazdı.

"Beyaz Holding ne olacak?" başlıklı yazısında Altaylı şöyle yazdı:

Zahit Akman ve Zekeriya Karaman’ın ticari faaliyetlerini yürüttüğü şirket Beyaz Holding adlı şirketti. Bu ikiliye ait Beyaz Holding Belediyelerle çok içli dışlı ilişkiler içindeydi.
Zannetmeyin sadece AK Partili Belediyelerle, CHP’li belediyelerden de çok iş ve ihale alıyorlardı. İstanbul Belediyesi’nin İDO ve itfaiye teşkilatlarına personel sağlama işi de Beyaz Holding’deydi ve bunlarla ilgili pek çok şikayet vardı.
Her yıl yenilenen bu ihalelere Beyaz Holding bünyesindeki farklı şirketlerle katılıyor her yıl farklı bir şirket ihaleyi alıyor ve personel o şirketten bu şirkete kaydırılıyordu. Bu yüzden işçiler sıkıntı çekiyor kıdem tazminatı alamıyor, Sürekli tedirgin oluyorlardı. Belediyelerin ise bu duruma pek müdahale etme şansı yoktu. Çünkü Beyaz Holding farklı şirketlerle iş aldığı için bu oyunu sürdürebiliyorlardı. Şimdi umarım bu mağduriyetler mercek altına alınıp buradaki mağduriyetler ortadan kaldırılır.
 
Fatih Altaylı bu satırları yazarken acaba  tam bir yıl önce önüne gelen “Şirketler farklı kazanan aynı” başlıklı ve manşet yaptığı haberi düşündü mü ?
Bu ilişkileri ele alan haberi manşetten düşürdükten sonra "bu haberi niye yaptın?" denilen muhabir Ercan Sarıkaya’nın atılmasına nasıl göz yumdu?
Burada mağduriyet oluşmadı mı ?
Ve acaba "umarım mağduriyetler gideriler" isteğini manşetlik haber yaptığı için işinden olan muhabiri için de düşündü mü ?
O günlerde  yaptığı manşete ve muhabire sahip çıkamayan Fatih Altaylı bu yazısından dolayı şimdi işinden olur mu? Yoksa günah mı çıkarıyor?

İşte tüm bu sorular cevabını bekliyor...

MEDYARADAR/ÖZEL

KOVULMA HABERİ MEDYARADAR’DA NASIL YERALDI?

 

İŞTE GAZETE HABERTÜRK MUHABİRİ ERCAN SARIKAYA’NIN BAŞINI YAKAN İHALE!