Güncel
03 Kas 2017 20:07 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:43

Macron daha çok ödeyip yerli üretim takım elbise giyecek

- Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un son 4 yıldır tercih ettiği giyim markasını değiştirerek, ülkede üretilen takım elbiseler satan başka bir mağazayla anlaştığı açıklandı

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, son 4 yıldır kendisi için özel takım elbiseler hazırlayan butikten alışveriş yapmaktan vazgeçerek yüzde yüz Fransız malı satan başka bir marka ile anlaştığı kaydedildi.

Haftalık popüler kültür ve magazin dergisi Closer'deki habere göre, Macron, bundan sonra yüzde yüz yerli malı garantisiyle üretilen Fransız erkek hazır giyim markası "Smuggler"i tercih edecek.

Haberde, Macron'un 4 yıldır takım elbiselerini satın aldığı markadan neden vazgeçtiği hakkında bilgi verilmezken, Smuggler'in son dönemde büyük maddi zorluklar içerisinde olduğuna vurgu yapıldı.

Macron, bu değişiklikle 800-1500 avroya satılan ürünleri satın alacak. Macron'un Ekonomi Bakanı olduğu dönemden beri tercih ettiği markayı değiştirmesiyle giyim harcamaları en az iki katına çıkacak.

Fransa'nın Limoges kentinde üretim atölyeleri olan söz konusu markanın Lyon, Strazburg ve Lüksemburg'da 10 civarında satış mağazası bulunuyor.

Göreve geldiği günlerde, Macron'un takım elbiselerini, Paris'in Aboukir Sokağı'nda bulunan ve ürünleri 340-400 avroya satılan Jonas&Cie mağazasından almaya devam edeceği açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Macron'un rakibi olan François Fillon'a 13 bin avro değerinde takım elbiselerin hediye edildiğinin ortaya çıkması üzerine, adayların giyim kuşamı ile ilgili tercihleri tartışma konusu olmuştu.