Gündem
30 Mar 2011 13:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

MACİT KOPER 7 YIL SONRA BAŞROLDE! KÜÇÜK GÜNAHLAR NE ZAMAN VİZYONA GİRİYOR?

Rıza Kıraç'ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı "Küçük Günahlar" 12 Eylül ile vicdani bir hesaplaşmayı anlatıyor, Türk-Kürt çatışmasına başka bir pencereden bakıyor.

Rıza Kıraç’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı “Küçük Günahlar” 6 Mayıs’ta seyirciyle buluşuyor! Öykü ve romanlarından tanıdığımız yazar Rıza Kıraç’ın ilk uzun metrajlı filmi olan “Küçük Günahlar” 12 Eylül ile vicdani bir hesaplaşmaya girmesi, Türk – Kürt çatışmasına başka bir pencereden bakması, güçlü oyuncu kadrosu ve müzikleriyle adından çok söz edilecek bir yapım.
 
Yedi yıl aradan sonra sinemaya başrolle dönen Macit Koper filmin en önemli karakterlerinden İsmet’i canlandırıyor. 12 Eylül işkencelerinden geçtikten sonra kendine bir hayat çizmeye çalışan İsmet reklam sektöründe “şaman” mertebesine ulaşır. Ancak onunda geçmişe dair bir sırrı vardır.Tiyatro ve dizi filmlerden tanıdığımız, Ada filminde ilk başrolünü oynayan Esra Ruşan ise Şilan adlı bir Kürt kızı canlandırıyor. Kendinden epeyce büyük İsmet’le sevgili olan Şilan bir Kürt gazetesinde çalışmaktadır ve başı hep polisle derttedir.
“Küçük Günahlar”ın serseri aşığını ise şu günlerde Behzat Ç’de oynayan genç oyuncu Berke Üzrek canlandırıyor. Dizideki rolünden çok farklı bir karakteri canlandıran Üzrek, Şilan’ı baştan çıkarmaya çalışan bir Beyoğlu serserisini başarıyla oynuyor.
Müziklerini Alp Erkin Çakmak’ın yaptığı “Küçük Günahlar”ın oyuncu kadrosunda geçtiğimiz yıl Antalya Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek oyuncu ödülü alan Rıza Akın ile tiyatro oyunları ve dizilerden tanıdığımız Tülay Günal var. Ayrıca filmde Ruhi Sarı konuk oyuncu olarak katılıyor.
Yapımı B Film’e ait olan “Küçük Günahlar”, üçlü bir aşk hikayesinin ardında bireyin vicdani hesaplaşmasını açığa çıkarmaya çalışırken, 12 Eylül darbesi ve sonrasında yaşanan Kürt-Türk çatışmasının Batı’daki bireyler üzerinde bıraktığı derin yaraların hikayesini anlatıyor.
“Küçük Günahlar”, Türkiye’deki Kürt-Türk çatışmasına ve diğer politik sorunlara değinse de bu konuda büyük laflar etmek yerine bu çatışmadan etkilenen bireylerin hayatına odaklanmış bir filmdir.Uygulayıcı yapımcılığını Evrim Gökalp Baltaş’ın yaptığı “Küçük Günahlar”, 6 Mayıs günü vizyona giriyor.