Dünya
24 Oca 2024 16:25 Son Güncelleme: 24 Oca 2024 17:49

Macaristan liderinden İsveç açıklaması!

Bir süredir uluslararası kamuoyunda gündemde olan İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili TBMM'den dün yeşil ışık yakılmasından sonra gözlerin çevrildiği Macaristan'dan açıklama geldi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, savaşın başladığı dönemde Finlandiya ile NATO'ya üyelik için başvuran İsveç'in beklediği sona yaklaşılıyor... 

Dün gece TBMM'den İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakılırken gözler NATO üyeleri arasında henüz bu sürece onay vermeyen Macaristan'a çevrilmiş durumda. 

Bir ülkenin NATO üyesi olması için NATO içerisindeki bütün ülkelerin onayına gereksinim duyulurken Macaristan'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi yaptım. Macaristan hükümetinin İsveç'in NATO üyeliğini desteklediğini bir kez daha teyit ettim" dedi. 

Orban, "Macaristan Ulusal Meclisi'ni İsveç'in NATO'ya katılımı lehinde oy kullanmaya ve onay işlemini mümkün olan ilk fırsatta sonuçlandırmaya çağırmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.