Gündem
22 Eki 2015 13:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Macar kameraman düşürdüğü sığınmacıdan davacıymış!

Suriyeli sığınmacıya çelme takarak düşüren kadın kameraman, düşürdüğü göçmeni dava etmeye hazırlanıyor.

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak Avrupa ülkelerine sığınmaya çalışan göçmenlerin ülkeye girişini engellemek, giriş yapmayı başaranları da zorla kamplara yerleştiren Macaristan’dan gelen çarpıcı bir görüntü Eylül ayında basına yansımıştı. Görüntüde kadın bir kameramanın, kucağındaki oğluyla polisten kaçmaya çalışan bir sığınmacıya çelme takarak yere düşürdüğü görülüyordu.

Olayın basın yansımasının ardından uluslararası toplum tarafından sert şekilde eleştirilen ve işten çıkarılan Petra Laszlo, Rus Izvestia gazetesine verdiği röportajda düşürdüğü Usame Abdül Muhsin isimli sığınmacıya 'ifadesini değiştirdiği' gerekçesiyle dava açacağını belirtti.

'Facebook'tan davacıyım'

Bununla da yetinmeyen Laszlo, kendisine yönelik tepkileri körüklediğini iddia ettiği Facebook hakkında da dava açacağını açıkladı. Amacının polis yardım etmek olduğunu, ancak hayatının mahvolduğunu kaydeden Laszlo, “Ben ve eşim, Facebook’un (şu anki) durumumda büyük bir rol sahibi olduğunu düşünüyoruz. İnsanların bana karşı hırçınlaşmasına yardımcı oldu” diye konuştu.