Gündem
15 Kas 2011 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

MAÇ TRTŞEŞ'TE YAYINLANDI, KONYALI AYAĞA KALKTI!

TRT 6'da pazar günü yayınlanan Konyaspor-İstanbul Güngörenspor karşılaşmasını “Kürtçe” olması tartışma yarattı.

TRT 6’da pazar günü yayınlanan Konyaspor-İstanbul Güngörenspor karşılaşmasını “Kürtçe” olması nedeniyle hemşerilerinin izleyemediğini belirten MHP’nin Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Arınç’tan ‘özür’ istedi

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı 13 Kasım Pazar Günü TRT’nin Kürtçe yayın yapan kanalı TRT Şeş’te yayınlanan Bank Asya 1. Lig Konyaspor-İstanbul Güngörenspor futbol karşılaşmasını Meclis’e taşıdı.

Kalaycı TRT’den sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde maçın TRT 6’dan verilmesi nedeniyle, uydu antenden televizyon izleyenler dahil büyük çoğunluğun maçı Türkçe izleyemediğini bildirdi.

Kalaycı, “Bu duruma tepki gösterip maçı izleyemediklerini ve televizyonu kapattıklarını belirten birçok hemşerim, neden böyle bir yayın yapıldığı konusundaki şikâyetlerini yoğun bir şekilde tarafıma iletmişlerdir” diyerek Arınç’tan şu sorulara yanıt istedi:

AMACINIZ NE?

- Konyaspor-İstanbul Güngörenspor karşılaşması neden TRT 6’dan canlı yayınlanmıştır?

- Neden başka bir maç değil de Konya’da oynanan maç bu kanaldan yayınlanmıştır?

- Amacınız nedir?

- TRT’nin; TRT-1, TRT-3, TRT-4, TRT-TÜRK, TRTAVAZ, TRT-HABER, TRTANADOLU, TRT-SPOR, TRTBELGESEL, TRT-MÜZİK, TRT-GAP gibi 10’un üzerinde Türkçe yayın yapan televizyon kanalı varken ve karşılaşmanın bu kanallarda canlı yayınlanmaması için hiçbir gerekçe ortada yokken, karşılaşma neden Türkçe yayın yapan bu kanallardan birinde yayınlanmamıştır?
- Konyaspor-İstanbul Güngörenspor karşılaşmasını Türkçe izleyemeyen ya da spikeri ve yazıları anlamadığından zevksiz ve kızgın bir şekilde izlemek zorunda kalan hemşerilerimden özür dileyecek misiniz?