Maaş promosyonu için sevindiren haber! Çalışmalar başlatıldı...

Bankaların maaş müşterisi olma konusunda anlaştıkları çalışanlara verdikleri maaş promosyonlarına "enflasyon düzenlemesi" Kamu Denetçiliği Kurulu (KDK) incelemesinde. Buna göre KDK çalışması tamamlandığında enflasyondaki artış promosyonlara da yansıyacak. İşte detaylar…

Maaş promosyonu için sevindiren haber! Çalışmalar başlatıldı... - Sayfa 1

Kamu Denetçiliği Kurulu (KDK), çalışanların banka maaş promosyonunda, enflasyondaki artışın göz önüne alınarak artış yapılması yönündeki talepleri incelemeye aldı. Çıkacak farkın tek seferde çalışanlara yatırılması da görüşülecek konular arasında yer alıyor.

133
Maaş promosyonu için sevindiren haber! Çalışmalar başlatıldı... - Sayfa 2

Çalışanların maaş promosyonunda geçmiş rakamlarla geçiştirilmesine müsaade edilmeyecek. Kamu Denetçiliği Kurulu titiz bir çalışma yürüterek enflasyon farkının maaş promosyonlarında da fark olarak ödenmesini temin edecek.

233
Maaş promosyonu için sevindiren haber! Çalışmalar başlatıldı... - Sayfa 3

Sabah’tan Rana Büyüktaş’ın haberine göre Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), bankaların verdiği maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin çalışma başlattı. KDK, gelen başvurular üzerine gerekli incelemeleri yaparak ilgili kurumlarla görüşmeler yapacak.

333
Maaş promosyonu için sevindiren haber! Çalışmalar başlatıldı... - Sayfa 4

KDK'YA MAAŞ PROMOSYONU ARTIŞ TALEBİ

KDK, bir çalışanın yaptığı başvuru üzerine harekete geçti. Çalışanın yaptığı başvuruda, 2021'de Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi de devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesi üzerine talep yer aldı.

433