Televizyon
27 Mar 2018 18:35 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:07

Lütfiye Pekcan'dan Müge Anlı'ya itiraz geldi: Medya etiğine uyar mı? (Medyaradar/Özel)

Müge Anlı'nın hastaneden çalınan kız ile annesini 24 yıl sonra kavuşturması 'Dünyada bir ilk' olarak verilmişti.

Aysel Başar’ın 1 günlükken kaçırılan bebeği, yıllarca kadın gibi yaşayan Handan Kaya’nın “Ben doğurdum” dediği kızı çıktı. 24 yıl sonra olayı ortaya çıkaran Müge Anlı, haberi 'dünyada bir ilk' olarak vermişti.

Bir dönem TV8'de yayınlanan Yaşamdan Hikayeler programının sunucusu Lütfiye Pekcan, Müge Anlı'ya itiraz etti. Pekcan, "11 Eylül 2017’de DNA testi ile 42 yıl sonra ünlü sunucu Cem Sünbül gerçek annesine kavuşmuştu..." demişti.



Lütfiye Pekcan, konuyla ilgili olarak Medyaradar'a açıklamalarada bulundu.

Gazeteci-yazar Lütfiye Pekcan, "Müge Anlı’nın programında 'Dünya televizyon tarihinde bir ilk' diye başlık atılması, medya etiğine uyar mı?", diye sordu.

Lütfiye Pekcan’ın TV 8’de sunduğu YaşamdanHikayeler’de hastanede çalınan bebekler dosyası açılmış ve 11 Eylül 2017’de  DNA testi ile  42 yıl sonra ünlü sunucu Cem Sünbül gerçek annesine kavuşmuştu.

Pekcan, 6 ay önce ortaya çıkardıkları bu skandala rağmen, bunun yok sayılıp benzer bir olayı ortaya çıkaran Müge Anlı'nın programında 'Dünya'da bir ilk' başlığının atılmasını medya etiği açısından hiç doğru olmadığını söyledi.

Pekcan, "Müge Anlı'nın programında hastanede çalınan bir bebek DNA testi ile 24 yıl sonra gerçek annesini buldu. Bu hem büyük bir skandalın ortaya çıkması hem de yıllar sonra bir çocuğun gerçek annesini bulması açısından çok önemli bir habercilik olayı. Ancak bu başarıya 'Dünya televizyon tarihinde bir ilk' başlığının atılmasının doğru değil.", dedi.

Lütfiye Pekcan'ın 6 ay önce canlı yayında ortaya çıkardığı skandal medyada geniş yankı bulmuş ve pek çok gazete bu habere yer vermişti.

İşte, medyada yer alan o haberler;

Hürriyet: Ünlü sunucu Cem Sünbül 42 yıl sonra annesini buldu...

Sözcü: Cem Sünbül 42 yıl sonra annesini buldu!

MedyaradarDNA raporu açıklandı! Ünlü sunucu 42 yıl sonra annesini kavuştu!

Haziran 2017’de TV8'de Yaşamdan Hikayeler programına başlayan ve hastanelerde yaşanan bebek çalma skandalına ilk imza atan Lütfiye Pekcan, evlilik programlarına yasak gelmesi üzerine kendi formatlarının birçok program tarafından taklit edildiğini de sözlerine ekledi.