Medya
22 Mayıs 2015 13:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Lüks makam aracı tartışmasına Cübbeli Ahmet Hoca da katıldı! "Mercedes'ten inse bile..."

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Mercedes marka lüks makam aracına ilişkin tartışmaya “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de katıldı.

Ünlü, Vahdet gazetesindeki bugünkü yazısına “Mercedes'ten inse bile isteyene sadaka verin” başlığını attı. Ünlü yazısında, “Az sadaka çok belayı def eder. Size biri gelip ihtiyacını arz ederse verin. Geri çevirmeyin” dedi.

“MERCEDES’TEN İNİP DE DİLENİLİR Mİ?”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanlığı makamından bir Mercedes’i ben Diyanet İşleri Başkanımıza tahsis edeceğim. Hem de zırhlı olacak” sözleriyle hala gündemdeki yerini koruyan tartışmaya “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü şu sözlerle dahil oldu:

“Kur’an’ı Kerim’de ‘İsteyeni kovma’ diye ayet var. Sadaka isteyen kişi lüks arabadan bile inse verin. Şüphelendikleriniz olursa az verin.”

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in lüks Mercedes marka makam aracı gündemde iken Ünlü’nün “sadakayı” anlattığı “Mercedes'ten inse bile isteyene sadaka verin” başlıklı yazı yazması dikkat çekti.

Ünlü yazısında, “Sen Allah için ver, at üstünde de gelse ver. At üstü şimdiki mercedes, jip gibi işte. ‘Mercedes’ten inip de dilenilir mi? Bu hırsız mıdır? Arabayı mı çalmış’ demeyin.”