Magazin
25 Mayıs 2010 11:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

LOST FİNALİ HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI!..

Dünya çapında büyük ilgiyle izlenen TV dizisi "Lost" hayranlarına veda ederken, final hayal kırıklığı yarattı.

Karmaşık ve izleyiciyi merak duygusu içinde bir bilmeceden diğerine sürükleyen bir kurguya sahip olan dizinin finalinin pazar gecesi ABD’de yayınlaması öncesinde internet forumları ve hayran siteleri hararetli ve bol spekülasyonlu tartışmalarla dolup taştı.

Ancak finalin yayınlanmasından sonra çok sayıda izleyici cevaplanmamış soruların kalması nedeniyle finalin beklentilere karşılık veremediği yorumunu yaptı.

NBC televizyonunda, "Bu Lost finali mi? Dalga mı geçiyorsunuz?" diye tepki gösterilirken dizinin senaristlerini soruların tamamını cevaplamayan ve kimi zaman sinir bozucu olan bir final hazırlamakla eleştirdi.

Daily Telegraph’tan Michael Deacon, "Tamamen net değildi. Tamamen mantıklı değildi. Ama tamamen heyecan vericiydi" dedi.

Televizyon eleştirmeni Mary McNamara Los Angeles Times’a yaptığı açıklamada, önceki bölümlerde yaratılan bağımlılığa ulaşmada başarısız kaldığını belirtirken, "Daha kötüsü olabilirdi" diye ekledi.

tvfanatic.com’dan bir eleştirmen, "Neredeyse sıkıldım" derken, senaristleri adadaki gelişmeleri sonradan keyfi biçimde uydurmakla suçladı.

Bir blogçu, "Final duygusal anlamda tatmin edici olmakla birlikte, zihinsel anlamda değildi. Bana göre Lost mitolojisi diziye yönelik ilgi anlamında kritik bir unsurdu ve herkes zeka içeren bir final arzusu içindeydi" derken, Twitter’da yazan biri, "Lost finali ile ilgili bence en büyük sorun iki tür hayran kitlesinin olması: Karakterlere hayran olanlar ve gizeme hayran olanlar. Bence hayal kırıklığına en çok uğrayan ikinci grup" yorumunu yaptı.

Finali beğenenler de yok değil. Chicago Tribune’e yazan bir eleştirmen finali yere göğe sığdıramadı: "Final bir ilahi, duygusal anlamda katarsise yol açan bir uğurlamaydı."


ETİKETLER
#lost #final