Gündem
02 Ağu 2011 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:38

LONDRA MERKEZLİ EUROVIZYON HABER PORTALI YAYINDA!

Londra'da yaşayan Türk gazeteciler, yeni bir haber portalı kurdu. Gazeteci Mustafa Köker'in yönetimindeki portalda kimler yazacak?

İnternet haberciliğinin giderek yaygınlaştığı günümüzde, Londra merkezli yeni bir haber sitesi olan www.eurovizyon.co.uk da yayın hayatına başladı.

Gazeteci Mustafa Köker’in yöneticiliğinde yayına başlayan www.eurovizyon.co.uk "dünyayı buradan izleyin" sloganıyla sosyal medyada yerini aldı.

Başlangıçta, Avrupa, Türkiye ve dünyadaki gelişmelerden seçkin haberlere yer veren Eurovizyon, her biri alanında seçkin yazar kadrosu ile de dikkat çekiyor.

Sitenin kurucusu ve editörü Mustafa Köker, haberciliğin yanısıra, birikimlerini sitede yazar olarak okurlarıyla paylaşırken, yine uzun yıllar Londra’da gazetecilik yaptıktan sonra Türkiye’ye dönen, Cumhuriyet gazetesi dış haberler servisi editörlerinden Mustafa Kemal Erdemol da sitede yazıyor.

Star ve Star Kıbrıs gazetelerinin Londra Temsilcisi Mihrişah Safa, Zaman gazetesi Londra Temsilcisi İlhan Gökalp, Dilek Kaykılar ve Star Kıbrıs gazetesi editörü Gözde Akben de sitenin gazeteci- yazarları arasında.

Sosyoloji alanında uzman Prof. Dr. Talip Küçükcan ile Doç. Dr. Ali Murat Yel ile, akademik ve mesleki birikimlerini Eurovizyon okurlarıyla paylaşıyor.

İşadamı Cafer Mahiroğlu’nun ekonomi ve finans yorumlarının yanısıra, Eurovizyon’un yazar kadrosunda ayrıca Özden Bayraktar, Aygün Güneş, Nur Akyıldız, Burcu İncekara, Aynur Gökyıldız ve Cemre Ceren Yalçın da yer alıyor.

Sitenin editörü Mustafa Köker, www.medyafaresi.com a yaptığı açıklamada Avrupa merkezli olan ancak geniş bir alanı hedefleyerek Eurovizyon adıyla yayın hayatına atılan portalın bağımsız habercilik yapacağını söyledi. Köker, sitenin, dünyanın farklı merkezlerinden yazar kadrosu ile önümüzdeki dönemde içeriği ve görselliği ile öne çıkan bir haber portalı olmayı hedeflediğini  kaydetti.