Gündem
17 Şub 2024 21:15 Son Güncelleme: 17 Şub 2024 21:17

Lisansı iptal edilen maden şirketinin taşeronu işçilere mesaj çekti! 'İşe çıkıyoruz’

İliç’teki Anagold Madencilik'te yaşanan toprak kayması sonucu göçük altında kalan işçilerin arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Çiftay şirketi işçilere işe gelmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı maden sahasında lisansların iptal edilip üretim faaliyetlerinin durdurulmasının ardından ocağın sahibi Anagold Madencilik'in taşeronu olan Çiftay şirketi çalışanlarına dikkat çeken bir mesaj gönderdi. Mesajda, "Gereksiz haberlere kulak asmayalım. Arkadaşlar hepimiz akşam vardiya saatinde işe çıkıyoruz. İşe çıkacakmış gibi hazır bir şekilde vardiya saatlerinde duyarlı olalım. Eksiksiz herkes gelecektir." ifadeleri yer aldı.

TAŞERON ŞİRKET, ÇALIŞANLARINI İŞE ÇAĞIRDI

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik'e ait maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maden sahasında üretim faaliyetleri durdurulup lisanslar iptal edilirken, Çalık Holding'in ortağı olduğu, Anagold Madencilik'in taşeronu Çiftay şirketi bunu umursamadı. Şirket çalışmaların sürdüğü esnada çalışanlarına işe gelmeleri yönünde mesaj gönderdi.

"NORMAL VARDİYA DEVAM EDİYOR"

Şirketten işçilerin telefonlarına öğle saatlerinde, "Arkadaşlar normal vardiya devam ediyor. İşe çıkacakmış gibi hazır bir şekilde vardiya saatlerinde duyarlı olalım. Gereksiz haberlere kulak asmayalım. Gelişmelerden haberdar edeceğiz kimse yazılı bir izin almadan bir yere gitmesin" mesajı gönderildi.

"EKSİKSİZ HERKES İŞE GELECEK"

Şirket, daha sonra da işçilere şu mesajı yolladı: "Arkadaşlar hepimiz akşam vardiya saatinde işe çıkıyoruz. Vardiyada olan kamyon personel parkında toplanıp iş dağılımı yapıp işe çıkacağız. Eksiksiz herkes gelecektir. İzinde olan arkadaşlar hariç."

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ.'ye ait altın madeni ocağı sahasında 13 Şubat'ta toprak kayması meydana gelmiş, irtibat kurulamayan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Toprak kaymasıyla birlikte siyanür ve çeşitli kimyasal maddelerin doğaya zarar vereceği gündeme gelmişti.

KANADALI YÖNETİCİ DAHİL 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan Kanadalı J.R.G'nin yanı sıra A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.R.K'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan zanlılardan aralarında Kanadalı J.R.G'nin de yer aldığı 6 kişi tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

MADEN OCAĞINDA ÜRETİM DURDURULDU

Erzincan'da toprak kayması olayının meydana geldiği ve 9 işçinin toprak altında kaldığı maden ocağında üretim durduruldu, izin ve lisanlar iptal edildi.