Gündem
22 Mayıs 2013 09:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

LINCOLN HAYRÜNNİSA GÜL'Ü ETKİLEDİ; HİKAYEMİZ ÇOK BENZİYOR!

First Lady Gül, Lincoln'ün eşinin yerine kendimi koydum. Ben de onun yaşadıklarını yaşadım" dedi

Erzurum 6. Konuşan Kitap Şenliği’ne katılan Hayrünnisa Gül, gazetecilerle bir süre sohbet etti.
 
First Lady Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanı eşiyle seyrettiği Lincoln filminden çok etkilendiğini belirterek, "Hikâyelerimiz birbirine çok benziyor. Bazı sahneler vardı, Lincoln’ün eşinin yerine kendimi koydum. Ben de onun yaşadıklarını yaşadım" dedi.
 
"HİKAYEMİZ LINCOLN’E BENZİYOR"
 
Çok film seyretmeye vakti olmamasına rağmen geçtiğimiz günlerde eşiyle, eski ABD başkanlarından Abraham Lincoln’ün hayatını anlatan Lincoln filmini izlediğini söyleyen Hayrünnisa Gül, "O kadar çok benzerlikler hissettim ki, izlerken insan duygulanıyor. Bütün ülkeler aynı süreçlerden, aynı tecrübelerden geçiyor, aynı şeyleri belirli zamanlarda yaşıyor diye düşünüyorsunuz. Bazı sahneler vardı Lincoln’ün eşiyle olan, kendimi koydum yerine. Ben de onun yaşadıklarının benzerlerini yaşadım. Artık o günler geride kaldı, çok önyargıyla bakılan günler yaşadık. Çok üzüldüğümüz, yüreğimizin burkulduğu günler oldu. Türkiye çok mesafe kat etti."

KÖLELİĞİ BİTİREN BAŞKAN : LINCOLN
 
Steven Spielberg, Lincoln adlı filmde, ABD ’nin 16. Başkanı Abraham Lincoln’ün hayatını beyazperdeye aktardı. Filmde özellikle Lincoln’ ün köleliği bitirdiği süreçte yaşadığı zorluklar anlatıldı. Lincoln suikast sonucu öldürülen ilk başkandı.