Gündem
24 Ara 2014 13:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Limuzinden inip taksiye mi binecekler?

Coca Cola tasarruf planını uygulamaya başladı. 2000 kişi işten çıkarılacak, yöneticiler limuzin hizmetlerinden faydalanamayacak,taksiyi kullanmaları teşvik edilecek.

Coca Cola'nın bütçe kısma planında ilk ciddi adımlar atılıyor. Şirket başta merkez ofisi olmak üzere 2000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre 2019'a kadar yıllık 3 milyar dolar bütçe tasarrufu yapmaya çalışan şirkette Atlanta'daki merkezi ve küresel bölge ofislerinde yüzde 10'dan fazla kişinin işini kaybedebileceği belirtildi.

Coca Cola'nın bütçe kısma planı bu sene 3. çeyrekte kârlılığın yüzde 14 düşmesinin ardından gelmişti.

YÖNETİCİLER LİMUZİN'E BİNMEYECEK

Tasarruf planı sadece işten çıkarmaları içermiyor. Şirket, yöneticilerinin telefonundan voicemail özelliği kapatılırken bu hamleyle de 100 bin dolarlık tasarruf sağlandı.

Wall Street Jounal'ın kaynak gösterdiği bir Wall Street analistine göre şirket yöneticilerin lüks hizmetler almasına da son verdi. Plana göre üst düzey yöneticiler limuzin servislerinden yararlanamayacak, taksi kullanımı teşvik edilecek. Ayrıca pahalı Noel partileri de Coca Cola bünyesinde yapılmayacak.