Ekonomi
15 Eyl 2023 19:40 Son Güncelleme: 15 Eyl 2023 19:43

Limonun kilo fiyatı vatandaşı çıldırttı! Esnaf denetim istedi

Adana'da kilosu bahçede 3, halde 4 TL'ye satılan limon, kentteki marketlerin raflarında 18-24 TL arasında satılıyor.

Adana ve çevresindeki illerde son günlerde limon hasadı devam ediyor.

Bahçede kilosu 3 TL'den satılan limonun haldeki fiyatı 4 TL, kentteki marketlerde ise 18-24 TL'ye çıkıyor. Hal ile market fiyatları arasındaki büyük farka dikkat çeken Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, marketlere sıkı denetim uygulanması konusunda yetkililere çağrı yaptı.

"LİMONUN FİYATI MARKETE GİDENE KADAR 6 KAT ARTIYOR"

Ürünü uygun fiyatla tüketicilere sunamadıkları için üzgün olduğunu söyleyen Doğan, "Halden 4 liraya çıkan limonun fiyatı, markete gidene kadar 6 kat artıyor. Biz buna anlam veremiyoruz. Yetkililere defalarca seslenmemize rağmen hala neden denetim yapılmıyor? 4 liraya sattığımız limonu tüketicinin, en fazla 7 liraya alması gerekirken 24 liraya almak zorunda kalıyorlar. Oysa bu oranda artış olmaması lazım. Denetim olsun ki tüketici limonu ucuza alabilsin. Bu şekilde hem tüketici hem üretici mağdur oluyor" dedi.

"BU FİYAT FARKI VATANDAŞA HAKSIZLIK"

Hal esnafı İsmail Gündüz ise market ve hal arasındaki fiyat farkının bu kadar yüksek olmasının vatandaşa haksızlık olduğunu belirterek, “Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Biz 3-4 liraya satış yapmakta zorlanırken marketler fahiş fiyatlara satıyor. Yetkililerin bu durumu sıkı bir şekilde takip etmesini istiyoruz. Üreticiler, esnaf olarak bu durumdan şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.