Gündem
01 Tem 2011 12:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

LİMAK'TAKİ CEO'LUK GÖREVİNİ İKİNCİ KUŞAK DEVRALDI

Enerjiye dönük yatırımları ile dikkat çeken Limak Holding başarısını yatırımcılarla paylaşarak büyütme yolunda...

Bu yıl içinde kamuoyu önünde sık sık özellikle enerjiye dönük yatırımları ile gördük Ankara merkezli Limak Holding’i. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nı başarı ile yöneten Limak, son dönemde özellikle enerji üretim ve dağıtım ile ilgili açılış ve ihalelerde gösterdiği performans ile dikkat çekti. Diğer yandan da dağıtım alanının önemli oyuncularından biri oldu.
Limak’ın bu yıl için önüne koyduğu önemli gündem maddelerinden biri de hiç kuşkusuz halka arza dönük projesiydi.
Enerji üretim, işletme hizmetleri ve inşaat şirketlerinin hisselerinin ek satış hakkı dahil yüzde 30’luk kısmını halka arz etmek üzere geçtiğimiz mart ayında SPK ve İMKB’ye başvuran Limak Yatırım’ın halka arz süreciyle ilgili olarak Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Başarıları artık yatırımcılarla paylaşarak büyütmenin zamanının geldiğini düşünüyoruz" açıklamasını yapmıştı.
Limak Yatırım CEO’su Murat Dedeoğlu ise halka arz için bir yıldır çalıştıklarını belirterek, konjonktürel olarak olağanüstü şartlar olmadığı takdirde ilk altı aylık dönemde halka arzın gerçekleşmesini beklediklerini ifade etmişti. Ancak haziran ayında olmamıza rağmen halka arz gerçekleşmedi, üstelik Dedeoğlu’nun da şirket ile yolları biraz da bu halka arz sürecinin sona ulaşmaması nedeniyle ayrıldığı dile getirildi.
Bu ayrılığın ortak bir karar olduğunu söyleyen Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, “CEO’muz ile yollarımızı ayırdık. Artık CEO’luk görevini ben ve yönetim kurulu üyemiz Serdar Bacaksız birlikte yürütüyoruz. Bu pozisyona yeni birinin gelmesi şu an için söz konusu değil” açıklamasını yaptı.
Özdemir, halka arz süreciyle ilgili olarak ise şunları söyledi: “Son dönemde birtakım halka arzlarda yeterli talep alınamadı, birtakım halka arzlar da ertelendi. Şimdi uluslararası piyasaları izlemeye aldık. Halka arz bağımsız bir durum değil. Her zaman piyasanın durumuna ve yapısına bağlı. İzleyeceğiz ve uygun bir ortam olursa yapacağız.” 

Ekonomist