Gündem
10 Mayıs 2017 16:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:40

Limak'ın kendine güveni tam!

Limak Holding, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün temelini attığı Kuveyt Havalimanı Yolcu Terminali'nin yapımı konusunda iddialı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, projeyi 6 yerine 4 yılda tamamlayacaklarını söyledi.

Limak İnşaat tarafından 2016'da sözleşmesi imzalanan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah'ın katıldığı törenle dün atıldı.

2 YIL ERKEN BİTECEK
Yaklaşık 4.5 milyar dolar teklif ile alınan yeni terminal inşaatı işi, Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olma özelliğini taşıyor. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Sözleşmede bize tanınan 6 yıl. Ancak biz 4 yıl gibi daha kısa bir sürede layıkıyla bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Havalimanını tamamlayacak tüm bağlantı projelerinin yapımıyla da ilgileniyoruz. İşletmesine de talibiz" diye konuştu.

EŞİ BENZERİ YOK
Nihat Özdemir, işin alınma sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük desteği olduğunu ifade ederek, Kuveyt'in yeni giriş kapısı olacak, dünyaca ünlü mimar Lord Norman Foster & Partners tarafından dizayn edilen ve inşaatını üstlendikleri bu önemli projenin, dünyada eşi benzeri olmayan ikonik bir yapı özelliği taşıdığını kaydetti. Toplam 708 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak projede Kuveyt mevzuatının izin verdiği ölçüde Türkiye'den de önemli miktarda mal ve hizmet tedariki öngörülüyor.