Spor
29 Mar 2023 18:45 Son Güncelleme: 29 Mar 2023 20:07

Ligden çekilen takımların maçları geçersiz mi sayılacak? Kulüpler oylama yaptı: İşte sonuçlar...

Kulüpler Birliği Vakfı, bugün Maslak'taki ofisinde toplandı. Toplantıda konuşulam gündem maddelerin en önemlisi Süper Lig'de oluşabilecek yeni puan durumu oldu. Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilmek zorunda kalan Gaziantep FK ve Hatayspor maçlarının geçersiz sayılması için toplanan takımların kararları zaman geçtikçe ortaya çıkmaya başladı. Toplantının sona ermesiyle birlikte Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç'tan da açıklama geldi.

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin bulunduğu Kulüpler Birliği Vakfı başkan Ali Koç yönetiminde toplandı. Kulüpler Birliği Vakfı, Maslak'taki ofisinde bugün saat 14.00'te görüştü. Gündemin ana maddesinde Gaziantep FK ve Hatayspor takımları bulundu.

BEŞİKTAŞ KARAR DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİ

Deprem felaketi sonrası ligden çekilen Gaziantep FK ve Hatayspor'un geçmiş maçlarda da hükmen mağlup olmasını isteyen Beşiktaş, bu fikrini tüm kulüplere sundu.

7 KULÜP, BEŞİKTAŞ'A DESTEK VERDİ

Gaziantep ve Hatayspor'un maçları geçersiz sayılsın” diyenler;

Beşiktaş, Trabzonspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Antalyaspor, Ankaragücü, İstanbulspor

TFF'nin kararı uygundur” diyenler;

Fenerbahçe, Galatasaray, Giresunspor, Kayserispor

ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA

Toplantının sona ermesinin ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Koç'un sözleri;

"31 MART'TA AÇIKLAYACAĞIZ"

"7 kulüp bir görüşü savundu, 4 kulüp başka bir görüşü savundu. 31 Mart'a kadar görüşümüzü TFF'ye bildireceğiz. Depremden sonra çekilen 2 kulüple beraber puan durumu nasıl olacak diye görüştük. Hiç öyle gerginlik yaşanmadı."

"KABUL EDİLEBİLİR ARGÜMANLAR VAR"

"Toplantıda 12 kulüp konuştu, Hatayspor görüş bildirmek istemedi. İki alternatifin de artısı ve eksisi var. Birinci alternatif, tescil olan maçlar kalsın ve sonrakiler hükmen mağlup olsun. Bu sadece Süper Lig'e değil, bütün alt liglere de uygulanacak. Maçlar hiçbir şekilde sayılmasın diyenlerin de kabul edilebilir argümanları var."

Gaziantep FK ve Hatayspor maçları sayılmadığında güncel puan durumu:

Galatasaray - 51 P (22 maç)

Fenerbahçe - 48 P (22 maç)

Beşiktaş - 48 P (23 maç)