Spor
28 Oca 2023 21:12 Son Güncelleme: 28 Oca 2023 21:15

Lider seriyi 10 maça çıkardı! Galatasaray, deplasmanda Giresunspor'u farka boğdu

Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Giresunspor'u deplasmanda 4-0 mağlup etti. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar galibiyet serisini 10 maça çıkardı ve 48 puanla liderliğini devam ettirdi.

Giresunspor ile Galatasaray, Süper Lig'in 21. haftasında Çotanak Stadyumunda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi sarı-kırmızılı ekip 4 golle kazandı.

ICARDİ PENALTI KAÇIRDI

Sarı-kırmızılıların gol yollarındaki en etkili silahı olan Arjantinli yıldızı Mauro Icardi mücadelenin 44. dakikasında penaltı kaçırdı. VAR'dan gelen uyarı sonrası Penaltıda topun başına geçen Icardi, Giresunspor kalecisi Onurcan Piri'yi geçemedi. Kariyerinde 35 kez penaltı kullanan Arjantinli golcü, 7. kez penaltıdan yararlanamadı.

GOL PERDESİNİ MERTENS AÇTI

Mücadeleye oldukça istekli başlayan Galatasaray'da gol perdesini 45+3. dakikada D.Mertens açtı. İlk yarıda başka gol olmayınca sarı-kırmızılılar soyunma odasına 1-0 önde girdi.

ASLAN L. DUBOİS İLE RAHATLADI

İlk yarıdaki etkili oyununu sürdüremeyen Galatasaray, zaman zaman kalesinde pozisyonlar görse de Muslera'nın kritik kurtarışlarıyla rakibini oyuna ortak etmedi. Rakip kalede azda olsa pozisyon bulan sarı-kırmızılılar, L. Dubois'in 60. dakikada kaydettiği şık golle durumu 2-0'a getirdi.

YUNUS AKGÜN GOLLE TANIŞTI

Galatasaray'da oyuna sonradan dahil olan Yunus Akgün golle tanıştı. Galatasaray, Giresunspor'u mağlup ederek Lig'de ki galibiyet serisini 10 maça çıkardı.

GALATASARAY'IN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar Lig'de çıktığı son 10 mücadeleden de galibiyetle ayrılarak Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezonda art arda 10. galibiyete ulaşarak tarihe geçti.

OKAN BURUK MUSTAFA DENİZLİ'Yİ YAKALADI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Bitexen Giresunspor maçından da galibiyetle ayrılarak resmi maçlarda Galatasaray'ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli'yi yakaladı.