Medya
30 Haz 2013 12:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

LİCE'Yİ HANGİ HABER BÜLTENLERİ GÖRDÜ?

Çok izlenen ana haber bültenleri Diyarbakır Lice'de bu ‘sıcak' gelişmeyi nasıl gördü?

LİCE’Yİ HANGİ HABER BÜLTENLERİ GÖRDÜ?

‘Sıcak bir haziran’ geçiyor Türkiye’de. Ay biterken Lice’den geldi haber; Kayacık Köyü’ndeki jandarma karakolunun ek inşaatının yapımına karşı çıkan köylülerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı... İlk gelen bilgilere göre; 1 ölü, aralarında ağır yaralılarında bulunduğu 9 kişi bulunuyordu.  Çok izlenen ana haber bültenleri bu ‘sıcak’ gelişmeyi nasıl gördü?

Kanal D Ana Haber Bülteni birinci haber olarak verdi. Muhabiri Ferit Aslan’a bağlandı. Atv Ana Haber; ‘Çözüm Süreci Hangi Aşamada’yla girdi habere. Devamında bu konuda bir haber yoktu. Show TV, Cizre’de 7 kişinin gözaltında olduğunu ilk haber olarak verdi. FOX TV’de bu konuda bir habere rastlamadım. ‘BDP’den hükümete adım at mitingleri’ ilk haberiydi.

Samanyolu Ana Haber Bülteni olayı verdi; “BDP’lilerin inşaatı bastığına ilişkin bilgiler ulaşıyor. Jandarma müdahale etmeye çalışıyor. İnşaat işçilerinin taşlarla saldırıp molotof kokteyli atarak çadır ve konteynırları ateşe verdiği yönünde gelişmeler var” diyerek ‘enteresan’ bir giriş yaptılar. Uğur Dündar’la Ana Haber Bülteni de Lice’deki gelişmeleri ekrana taşıdı artı 1 kanalında.

Sina Koloğlu'nun yazısının tamamı için tıklayın